楼主:豆豆ツ - 

【出品美食】中式葡国鸡

原帖由 kanon 于 2008-7-7 16:21 发表
+ F, W/ h, h: \# A) ?3 g5 _7 A* v% n
7 R" S8 A, x8 W* a- q) F( N+ [; A+ U+ O8 i1 K% P1 Z9 |1 o! c
我笑 t 我听尔吹既水听到怕咯,仲信尔咩

2 s* O4 M: d' I) Y8 n 我笑 t 我尋日真是煮左既好磨,就是一次者爾就記左甘內!
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
耶耶 我下個星期再系屋企煮多一次打包俾爾D食
原帖由 味道 于 2008-7-7 16:55 发表
9 N4 R: ~8 u, [$ u/ \0 h
: [- s5 [" m$ K# ?5 X: L% g$ u 我笑 t 我尋日真是煮左既好磨,就是一次者爾就記左甘內!

: v# I) Q; ^& S4 U* L2 t: v0 ?( w) b9 A5 j1 O, @8 ?
我笑 t 尔止一次吹水咩,次次都吹得鬼甘好听,差D就信啦,好采未信姐:scmtuo
原帖由 味道 于 2008-7-7 16:56 发表 / j' A, Z! e- p& ?; {- j/ L
耶耶 我下個星期再系屋企煮多一次打包俾爾D食
, t/ K; }% F- f& O3 j" @" P- E% [

r2 j3 [* z# c/ U 我笑 t 又吹水啦
原帖由 kanon 于 2008-7-7 16:56 发表
# Q: o) G& B9 h* G- \! V7 M! ?  V" ~8 u- S; G! C* P

1 H4 t; n: I2 G; s% ^ 我笑 t 尔止一次吹水咩,次次都吹得鬼甘好听,差D就信啦,好采未信姐:scmtuo

$ K% Q, c) b5 C6 g( M5 @1 g 好玩  沒野講!
原帖由 kanon 于 2008-7-7 16:57 发表 + _4 e) m% v5 E% T  [

9 Y" T( k/ p6 X/ k4 M- J. q5 x. _
' R% I( q" i2 E' Z 我笑 t 又吹水啦

" {; z' f2 n! |$ t. |9 e7 Z 我笑 t 爾就吹水
原帖由 味道 于 2008-7-7 16:58 发表
0 T% [  H1 s. K2 I' l# D4 r5 h9 g5 i& ~! u, e( \" p. U9 r; L2 c
好玩  沒野講!
% `( F# C$ s8 a! F( o  q/ v8 a

v% K6 T5 z' ?8 l7 w$ F尔自己检讨下制啦
原帖由 味道 于 2008-7-7 15:46 发表 6 W  x' ]$ e; S  \2 k' _7 E9 u
耶耶 爾又吾是男JC點知我吾煮
% z1 I9 H2 ?+ y
唔好意思. f$ H+ w* a& s6 X, F4 x
甘我宁愿唔吃了
3 E4 v1 n( ~% e0 f! m# I5 @因为我好明显就不是男仔C啊
" T: _% Y3 I0 ]1 e% P男仔C在你眼中真重要 我笑 
原帖由 莫妮卡 于 2008-7-7 19:01 发表
/ P3 U! g2 S/ Z$ ~
: f' k1 M/ {1 T- S. Y唔好意思
; {) Z* L! w. U3 Q甘我宁愿唔吃了- l- j. {; w+ e- C! Q
因为我好明显就不是男仔C啊
2 I9 O9 y, U8 [; [6 Q男仔C在你眼中真重要 我笑 
) M4 ~  b$ d1 R3 h* J( u$ l3 C5 j2 b
" v' l* m3 T0 n/ @- n
拒系甘加啦,尔见得多就会习惯加啦
原帖由 kanon 于 2008-7-7 19:06 发表
# x" h! U2 H) O+ d3 ~2 t3 `+ v- b: W( d, r
! p& V6 |. L; q, A$ `
拒系甘加啦,尔见得多就会习惯加啦

. q* r6 x% J8 z- v; E4 A3 T5 E就算系男仔都未有得吃,甘女仔就要拍边了
原帖由 莫妮卡 于 2008-7-7 19:12 发表
4 N/ g) G3 v6 v& N. p7 f0 r. D1 K0 h: E  o3 |( O$ j' q
就算系男仔都未有得吃,甘女仔就要拍边了
5 }: p$ t% G3 _" }  }' e: y
我地拍边,拍边哈哈 哈哈
原帖由 bright 于 2008-7-7 19:43 发表
/ v& v  o* R- v0 c5 t5 v: J+ }4 ]$ I+ T

1 n; C8 i1 h7 M* A8 ~: |我行埋一边啊,我唔识拍边啊......
哈哈,看来我们神采飞扬的朋友口服不浅啊:. S5 |- R% O* ]5 N( W

1 u  }4 q1 o  w* s: M( _/ r* l除了《天马鸡》、《童话的可乐鸭》,还有 豆豆ツ的《中式葡国鸡 》!嘻嘻
原帖由 bright 于 2008-7-7 19:43 发表
# i7 Z8 X: u$ t9 t% j9 t1 ^% {, P% _0 @$ `1 z. u. u

# ?9 Q3 k0 Z! U) U+ g4 ?" T' U. I8 X2 H2 I
甘都得啊? 我又味比人拍埋边
原帖由 kanon 于 2008-7-7 15:27 发表
) x  q9 k4 W) e, Z* e葡国鸡既来由系点加?---

8 x+ X1 i5 l" {5 s4 k  M% i7 Q& f葡国鸡是葡国人从非洲及印度食品中学到的将整鸡、马铃薯、洋葱、鸡蛋和翻红花,配以咖喱盐制而成的美食---

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复