楼主:街口坚仔 - 

增城背窝记

风月明 发表于 2013-3-13 08:40 * D% {# ^3 J: H5 t. ~  B* G* N0 F
恭喜坚版学识左钓水皮,下次教我
+ S1 U, M" f- p/ K4 s, j! K
{:99:}池大师!!是你教我噶好磨!!你唔记得啦??{:176:}
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
saman 发表于 2013-3-13 10:32
3 C1 q3 a4 v: S/ S. J这么远水路去 只钓大口爬 有点可惜
8 a. l+ S) X# m! L6 _0 B5 G精神可嘉啊
( Y7 ?% \. |  K
{:106:}一心是去钓大鲫鱼的............只是现实和理想差好远者..........
落花·成伤 发表于 2013-3-13 11:30 ! R2 d' b8 x6 F# V: n" X
立哥是钓的不想走啊,坚仔抽到手软啊,就我是空军啊
$ s9 |1 E' f* ?6 G4 ]  q. M# W* E5 E
{:106:}大口爬真是太多了..........
老叶 发表于 2013-3-13 11:49
" ]! O- ^; b. R# M/ E/ C; L, T0 `我坚持钓底,捉大野,结果空军

% U" N! p9 X1 c{:99:}问题是大野到底是咩野样噶都唔知道呢!!
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-3-13 13:29
3 g; Q$ e: w. f) J有得钓鱼仔都不怕,过程开心就得了!
4 G0 ^: O" b$ p8 E/ O
{:153:}同感!!
麻贵凡 发表于 2013-3-13 17:25
0 l' s: q9 q2 g$ T依家想钓条似样得大口都晤系甘易啊..

5 j3 b- e' X5 i) K{:106:}当然!!你钓噶都是好似样噶96!!
钓痴 发表于 2013-3-13 18:08
( t6 \/ x; d8 p- t" w问题是大野到底是咩野样噶都唔知道呢!!
3 t6 U$ N. N& H7 M" {
所以咪想一睹真容咯{:159:}
甘似上次同少带去的果度的{:165:}
风月明 发表于 2013-3-13 08:40 ( y0 \9 J' q& x' ]7 _
恭喜坚版学识左钓水皮,下次教我
: b  @- H5 e) _" s7 f- Y; K
弱弱地问句:水皮系乜鱼来架?{:159:}
saman 发表于 2013-3-13 10:32 & a+ h3 H" B, R3 n
这么远水路去 只钓大口爬 有点可惜
$ v" ^; L7 h! `- ^精神可嘉啊

[9 q# `3 o1 h* A. u“大口爬”又系乜鱼呢??{:165:}
LZ啊:下次唔该你将D鱼获影多几张啦{:82:}
/ J5 O, d6 i5 D7 k2 e6 x& Y8 x唔系钓友既我地睇唔明喔{:98:}
不过人物就影得几好!{:172:}
钓鱼郎 发表于 2013-3-13 19:05 2 y. D) E" i* ^5 R' b: X! z
甘似上次同少带去的果度的

( j/ Y4 Y- B( c( F错,系想带你无去!!其实有很多大鱼反水的,就是不会钓{:106:}
天天天蓝 发表于 2013-3-13 19:25 ! N6 Y% H- b; c9 K  M
“大口爬”又系乜鱼呢??
$ v( v' R. O" K% N4 A
钓鱼版头有介绍哦
! U1 n9 O( T$ W( x. k4 P2 W9 {5 A, a* U6 f0 h& E
从化常见淡水鱼图片(本贴已解锁,欢迎大家参与建设)+ _+ r2 P2 J+ b% i/ F
https://www.52fy.com/forum.php?mo ... 9&fromuid=11341
1 F, [! d7 @% [+ Y4 ^# V
天天天蓝 发表于 2013-3-13 19:23 - v; B: x3 [- w6 I2 @3 h0 Y
弱弱地问句:水皮系乜鱼来架?

' U/ ^7 J5 ^9 x; `) L5 A) p6 }“钓水皮”是一种钓法,即系钓水的表面

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复