(投诉)新城广场附近间"和田寿司"

啱先去咗新城广场附近新开嗰间和田日本料理.劲唔抵食!
2 O3 P9 p" L1 W- G
% x6 \. H" u# C. k1 l! W" I6 Z我哋点咗一份25蚊嘅寿司小拼盘.包一份新香小卷,一件希零鱼寿司,一件蟹子,一件鳗鱼.咁就收25蚊.(注意,係一件,寿司一般如果一碟上係两件到三件嘅)/ m. s2 z6 ]9 m! K* B; N
注:新香小卷原价6蚊/份,希零鱼寿司係12蚊/份,蟹子寿司係10蚊/份,鳗鱼寿司係10/份., r6 `3 s0 s( |8 Y; G
服务员话,12蚊/份嘅寿司有三件.按佢讲嘅咁计,6+4+5+5=20.) r5 z% Y: l4 S1 x. p8 w. J
就算佢12蚊/份嘅得两件,即係6蚊/件,都係6+6+5+5=22
& k- J' E- b2 [- D8 o但係佢嗰拼盘嘅总价就已经係25蚊喇,有乜理由单点会便过拼盘咖?' R* m" C& Z6 w% F/ ~. f
我哋投诉完之后,佢最后送翻3件蟹柳小卷,3旧新香小卷俾我哋.
  X6 j- W0 D4 C4 V4 N$ j. ]
9 i8 ~: G5 P9 f" e5 k% G盐烧三文鱼头,30蚊/份,得半边.(人哋亭缘成个头都係35蚊左右之嘛)
( ?' b* A6 v( E0 h) q2 E* \
: V5 w7 }* n6 k; U% ~: V* J海鲜乌冬,好似20几啩.具体唔记得.6 k% P3 |( `% t" N1 z# t, @
% q  b4 N3 V7 V; K. t0 p0 I; L( T1 _
刺身双拼68蚊/份,任选两款刺身.我哋选咗三文鱼同剑鱼.都几新鲜,上厚片,唔错.但係有一个问题.成份刺身加埋先得8片,各样4片.
9 e1 q6 U1 K# q# G$ e7 v9 U: F三文鱼刺身原价38蚊/份,剑鱼原价50蚊/份.我见隔离档单点三文鱼,比我哋双拼嘅起码多一倍有多.各位精明嘅消费者,抵唔抵食,你哋心中有数啦.
, d( f6 w  Y- |4 }6 [0 ^" `1 T) M4 E- p6 O9 k  z/ y) j
啱啱写完呢张帖先发觉佢收大咗我30蚊.打电话过去一问.计多咗我哋一份三文鱼头.我哋嗰时係叫个靓女催单,佢以为上咗,又帮我哋落多咗份.然后打电话过去一问先知.好彩佢都认计大咗我条数,如果唔係我马上去佢喥嘈啊.
( {! u& `0 v' f/ O4 e+ n# c* b( r, k
其实我一开始都无话要一样一样同佢计,不过佢走嚟问我意见,而我又觉得有问题,就一样样同佢搞清楚啰.真係食到一肚火啊.以后都唔会再去帮衬咖喇..哋投诉
1 e0 a3 v# ]; Q6 U; @( K* I* X" R' Z
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
累了以后都无去啦~!
哗,看来你真是好火哦,放左Q空间,跟住放埋在这度~~~
---  甘快开左张?
仲快?佢装修都成大半年啦....
甘都得啊?  今晚去试下先....
要做个精明既消费者!!
甘夸张噶
坚决抵制日本野.....除日本妹外。 我笑 t
我应该是2000年在北京路附近吃过一次寿司;之后就完全没有去消费的食欲了!$ [: ~% N6 z4 `6 H( g
我感觉家常小菜最能温暖我的胃口!不过我们神采飞扬天晴和COCO两位MM做的寿司;我还是跟随大家帮忙吃了不少!--
ada
-- 偶最近在学习寿司的做法,本来母亲节那天想做寿司给妈妈吃的,可是没买齐材料
--  系唔系听者有份啊....
自己学整寿司眯得咯!
, q9 d  R9 i6 J' n3 a9 r" _呵呵!, {7 a: }  T( o
自己动手丰衣足食!9 a% @4 L+ t; }& ^0 v& E# [" u
耶耶
甘样嘎咪?好贵甘喔,仲以为好好食想去试下添。

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复