楼主:快乐源自内心 - 

第一次炒螺

快乐源自内心 发表于 2013-10-8 11:09
1 i# ?/ s( |' I  J5 R好久没有吃过了
. W( L" M* W1 s, i1 E; V1 P  P
有机会试试你的手艺~~{:166:}
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
快乐源自内心 发表于 2013-10-08 17:28:01
2 y3 n) v5 b3 s6 |[quote]ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-10-8 12:11 [url=forum.php?mod=redirec

6 h8 w% r7 A& [2 H# G  H冇得吃,唔知。^o^^o^^o^
小小凝希 发表于 2013-10-8 16:01
3 E0 S( s' ?; M# S& x  Q8 t是姜丝怕,哪有榨菜?
5 `5 l6 }: L# |+ `
原来系姜条,{:159:}1 n+ [0 [* E0 p9 u( `3 r
% a, y9 `! q! v% X3 B, b' ]5 q# P
我一向切得幼细,以已及人{:183:}
  f! {9 f$ A/ M8 v# [7 P) X
: S. T5 ~/ ]$ ^+ v5 ]) E不过放榨菜味道都唔错既
快乐源自内心 发表于 2013-10-8 17:29 - p0 r1 R! c. n% L  D% g
糖有少许,就是没有加酒和豆,我无豆啊,酒妈妈话距以前无放,我怕放左酒会唔会唔好啜呢?

4 r+ s& [  v. x" S豆豉哇,打唔出个“豉”字来{:185:}
强少 发表于 2013-10-8 17:33
% L% A6 b0 m* k, Z: Q有机会试试你的手艺~~
4 I" l2 Z2 d# `4 C9 f
机会不知何时有?
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-10-8 18:00  W/ y6 F; u) X- B/ [
冇得吃,唔知。^o^^o^^o^

& E; U3 u2 c/ L. S# f- [炒就有
老叶 发表于 2013-10-8 18:28
! s4 o2 @  z0 V( j原来系姜条,9 H1 m6 k5 G: y" b0 C* W: u
) x! c& O* s6 p1 i* }7 f
我一向切得幼细,以已及人% }1 z, S- h; m* v3 d

* {5 p( T+ j9 Q% U想象到味道好靓
昙花一现 发表于 2013-10-8 23:26
6 Q/ p6 Y$ T6 E8 y+ W+ f9 x4 i8 e我最爱吃螺了!口水都流出来了
% V2 B# ^% t/ j8 A* F5 q0 ^2 b
真的吗?买来自己炒干净,你经常吃吗?
老叶 发表于 2013-10-8 18:29
) K) B/ S4 O, K豆豉哇,打唔出个“豉”字来
; _1 l4 I1 t% Q0 r9 B5 |( Y
我知,我家没有
快乐源自内心 发表于 2013-10-08 23:26:18
5 a. T$ s# A9 a' n- V[quote]ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-10-8 18:00' p3 z* |; a' N. W% J
冇得吃,唔知。^o^^

, l+ e& E; o6 @# d$ M. L: D你炒我吃咪?
快乐源自内心 发表于 2013-10-08 23:26:18
: o- r2 {7 u9 s1 H2 l[quote]ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-10-8 18:00. f% D& r! }$ i
冇得吃,唔知。^o^^

# v1 v- i* m1 X% D2 c8 a! h1 |你炒我吃咪?
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-10-9 10:31 7 N  g6 n: H5 U& g( A
你炒我吃咪?

0 h% b$ c% m4 |6 c) }: _  n你炒,我食都得
快乐源自内心 发表于 2013-10-09 10:54:07 - @' |) L: Q* w  l) h! c0 F* N# t
[quote]ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-10-9 10:31 [url=forum.php?mod=redirec
! B! s5 l1 ~7 a
我怕炒左你吃唔落,倒胃口!^o^
快乐源自内心 发表于 2013-10-8 23:28 9 f/ n2 A& h1 ]
想象到味道好靓
& ~) k8 T& R- J5 J) t8 _' D" d
田螺寒凉,唔敢多食,得闲试下山坑螺{:102:}
看似好味道哦,求分享{:93:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复