点标签看更多好帖

“1蚊鸡”宵夜

鸡蛋0.5元+枸杞0.3元+白糖0.1元+电费0.1元=甲柺炖蛋& |  \1 Y" ?1 [9 Z/ S. R3 B

, c0 t: \; k1 z2 j6 A上完图再开餐:
& s( F' G- U, O6 M& Q 炖蛋.jpg
6 L! k1 [, O* X8 K2 R& N
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
呵呵,好而不贵,真的实惠
我也想补补。
心自飘零 发表于 2013-4-9 01:32 7 \& d- T6 o5 l1 {: A, i# `
呵呵,好而不贵,真的实惠
7 \& s) K6 N+ S( \% N
嗯,成本方面,仲可以再压d落黎,咁就更加perfect了{:153:}
第三泡功夫茶 发表于 2013-4-9 06:14
% _# v& q9 Y1 `: }, {我也想补补。

# x% U2 b, S# d查实就唔系我食既,不过呢挺嘢系几滋补既
男既好少食炖蛋怕
快乐源自内心 发表于 2013-4-9 09:08
# L- Y0 P5 f. o; N+ @8 `' M男既好少食炖蛋怕

+ Y% R% R0 r, A' ^8 a直头甜嘢都少掂,所以,唔系自己食既。不过第一次整,算系咁了{:154:}
甲柺 发表于 2013-4-9 09:23
% _1 ?! a% q! T  p. ~直头甜嘢都少掂,所以,唔系自己食既。不过第一次整,算系咁了

" e0 l+ _' l' j" h- G4 _6 O2 d{:154:}原来整俾另一半食的,好幸福哦
甲柺 发表于 2013-4-9 09:06
5 o; z3 \  s2 m# _* r查实就唔系我食既,不过呢挺嘢系几滋补既

& [0 F( d1 T! s# q9 ?# a% h白糖换成冰糖会不会更好些呢?!
鸡蛋5毫纸买唔到怕{:153:}% M) F7 q4 l5 K

" T* y9 b! L9 t; q1 u  N2 l6 V唔通只用蛋黄?{:165:}
! S8 J1 D) Y( o* T) S1 h
第三泡功夫茶 发表于 2013-4-9 09:40 , s# Q! y: d6 |$ F# B
白糖换成冰糖会不会更好些呢?!

- s5 V2 C3 t. A6 A9 A1 c& Z4 q1 M都无问题既,发蛋果阵用白糖容易融d
老叶 发表于 2013-4-9 11:02
& [, l8 H7 J5 k& o' i) D鸡蛋5毫纸买唔到怕
7 x9 M# V! F5 ~) M0 \/ b0 ]8 _; c* L5 T. H+ o4 Q5 K3 J
唔通只用蛋黄?
% N2 E6 N! ^0 `& A+ h& V
真系呃尔唔到。。。不过西街市场果间超市搞鸡蛋促销,事实真系5毫买到一只了
快乐源自内心 发表于 2013-4-9 09:27 # l! w1 x, d5 d* E- ]# z$ [1 y
原来整俾另一半食的,好幸福哦

6 L2 v  d7 H+ i$ v/ d2 w: s9 M略尽绵力咁咯{:153:}
想当年我就是吃这个吃到现在这个身材{:98:}
甲柺 发表于 2013-4-9 13:25
+ X1 G( S; J1 m2 O: x# s/ j* @真系呃尔唔到。。。不过西街市场果间超市搞鸡蛋促销,事实真系5毫买到一只了
! M1 z' X2 d: K$ L+ w
甘都比你去排队买到,佩服佩服{:166:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复