点标签看更多好帖

我的美食厨房—樱桃酱汁骨

2 E6 H1 ~0 b  S, Z. }0 D8 c
材料:排骨、樱桃(车厘子)、姜片、盐、香草、油、酱油、料酒, y4 Q. {- X+ z7 r6 {. x
( r2 k/ g) v9 F7 H/ P& S. b* b. ?
! o% n9 L3 |+ M
先把排骨放锅里煎,待煎到有点金黄色的时候,就可以把放排骨放进放有姜片的沙锅里。然后把所有调料也放进沙锅里,再加水,用中火焖15分钟,放樱桃,再焖10分钟左右,完成!
) C/ n. n$ m5 E. _( z
# ^$ i1 L; I4 O& m" x! ~/ B3 t
9 u$ f* u( I* x1 K哈哈,吃的时候有点水果的香味真的很不错!9 m2 J; C1 z& T; w; ?

' r4 t9 H5 b! {3 N2 ~1 W: C
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
你拿左我只煲{:153:}
david-liu 发表于 2013-3-5 21:01 ! d5 f+ W8 N! j  k
你拿左我只煲

& Q  N! j) h/ W/ y7 |# n% ]{:102:}我自己俾钱买嘅,边个咁得闲摞你嘅!{:106:}

睇来呢种煲煲都几收欢迎喔!我家也有两只.嘻嘻!!  发表于 2013-3-8 16:45
天晴 发表于 2013-3-5 21:03
6 z4 K8 i; S" n8 o- u/ B我自己俾钱买嘅,边个咁得闲摞你嘅!
& j3 Y3 V" u* v/ y* B8 [+ e% H
{:153:}几时得闲搵你试食呢?
david-liu 发表于 2013-3-5 21:05
1 E& Z+ J! Z8 [) \几时得闲搵你试食呢?

; k3 V+ N/ O/ e9 I6 G+ Q0 H{:98:}davia哥,你真係好人啊,煮大餐会揾埋我去试食!
天晴 发表于 2013-3-5 21:09
, \# E. w0 }) t0 R% q; _davia哥,你真係好人啊,煮大餐会揾埋我去试食!
% q- C! Y& I. i" v
{:156:}念唔到神坛咁多咁既人既{:96:}
david-liu 发表于 2013-3-5 21:10
) G! N; w6 a8 Y( O% ~念唔到神坛咁多咁既人既
$ }4 e' {6 |$ _8 _' S+ S% r/ F
{:159:}咩人啊?咩人啊?咩人啊?
天晴 发表于 2013-3-5 21:11
0 P0 O4 a! |8 h- w咩人啊?咩人啊?咩人啊?

/ @4 \4 v' r& a9 U4 D% Z* v倒打一耙果D咯{:103:}
david-liu 发表于 2013-3-5 21:10
  ]- p0 d$ e$ N) Z1 Q0 j念唔到神坛咁多咁既人既

9 c7 C: _1 l. D9 g. D7 S7 v{:182:}讲个秘密你听,如果你依噶去球场,应该仲可以试食!
david-liu 发表于 2013-3-5 21:12 5 ^  x% M# L  J* L: M, O
倒打一耙果D咯

/ ^/ {! c3 M# e3 J$ A1 _! ^即係咩?{:159:}
天晴 发表于 2013-3-5 21:13 1 C: E$ b" t! c" [( a( O
即係咩?
) L4 D* u+ S' E6 V7 k" M
人哋搵你试吃你既作品,点知你仲要屈番转头{:98:}
david-liu 发表于 2013-3-5 21:14
$ L  L6 w: `5 d/ W% l人哋搵你试吃你既作品,点知你仲要屈番转头
# u- K& z& f* s  R
{:102:}我都话你依噶俾电话心自,应该仲赶得切试食
天晴 发表于 2013-3-5 21:12 , O2 J* \7 O# _% p
讲个秘密你听,如果你依噶去球场,应该仲可以试食!
4 ~8 L1 C, t) H5 J* U2 I6 y; j
九点几,乜都冇晒咯,得番保鲜袋怕咯
david-liu 发表于 2013-3-5 21:16
+ c+ `3 I" t0 e8 @# c九点几,乜都冇晒咯,得番保鲜袋怕咯

D8 _" I% F* u1 b  o1 i应该仲有,因为心自好迟先过去嘅,试下啦
天晴 发表于 2013-3-5 21:17 $ R0 r6 N/ ^# I6 `. i
应该仲有,因为心自好迟先过去嘅,试下啦
9 f, @% h; N+ h" T
{:183:}唔好意思既

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复