楼主:神采飞扬~华哥 - 

来自,,,,河东中学,,,既悔改书

本帖最后由 david-liu 于 2012-11-30 07:36 编辑 + R. \1 N1 M) i# v  c3 z

+ u, M; N; x' _" |" E3 j- Z1 R' k& ~处理现场,同学生既脸对态度
# W; g: M% O! v# W# y 001_副本.jpg ! Q# n9 Q) ^3 I
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
david-liu 发表于 2012-11-29 20:39 ! C; a  p# d& [  Q7 c
呵呵,其实大家系果个年纪都一样,只不过形式唔同者,需要多D引导、关心

& z7 c' b7 J! }, o多谢刘版既关心
钜华美食 发表于 2012-11-29 20:40 ; V: N  ~& U7 T% F
事件原因是认错人

1 p; }( G% |5 i! ]" a, m5 o' x上边系甘写{:102:}唔系打错左咩{:159:}
david-liu 发表于 2012-11-29 20:39 . V3 S$ u; ~. d2 l. C$ o
呵呵,其实大家系果个年纪都一样,只不过形式唔同者,需要多D引导、关心

3 T' n7 q( P/ A' K( u+ }$ _不过,有家长会话,做野,理唔到; M. Q/ l. f7 I6 e: G
学校又话,唔听话,又打唔得,点教?
9 Q3 N- K" m6 h3 b, g' F- {/ f: [+ x环境好重要,特别系家庭的教育。细细个就要开始教,见到好多细个都唔舍得辛苦,钟意点就点

( z. q. O% c; v' V初一(6)班,班主任梁老师亲监初二处理学生打斗事件,
# C+ z4 K: H& _0 u+ g 002_副本.jpg
7 n/ R  ~8 A% W3 A; ]- B8 B$ ~* D
/ ?( |7 H) X! h8 I
9 m1 ]1 r6 s) n9 q8 ~) p0 F
溺水鱼 发表于 2012-11-29 20:50
0 V! J" C# B7 j1 W不过,有家长会话,做野,理唔到
" P8 \* q8 r  s4 e学校又话,唔听话,又打唔得,点教?- d4 b0 v* i" ~1 g
环境好重要,特别系家庭的教育。 ...

- K: _4 V& a+ \* s9 p' r3 Y3 m3 k. p; v+ m/ W/ {
衣地是作为家长既错,过于溺爱晚辈

: L- R4 o# K) B% a! U3 f7 S( u: O衣家都上第二节课,散慢既学习态度* H! t$ J3 u# j7 M/ [" ?
佢哋係做错左,但华哥,你咁做都非常之唔啱啰。因为佢哋都有尊严噶,你依噶係揭露人哋嘅私隐,响度向全世界嘅人讲,佢哋就係“垃圾”,咁样做好唔应该。我哋更应该做嘅,係对佢哋多D关心同包容,令佢哋知道,只要努力,将来都可以係“发光体”。
3 v2 }% D& J; [& I* e9 ~8 _3 R" i
天晴 发表于 2012-11-29 23:35
' D1 o) l! H) O0 U! I* u佢哋係做错左,但华哥,你咁做都非常之唔啱啰。因为佢哋都有尊严噶,你依噶係揭露人哋嘅私隐,响度向全世界 ...

" @" Z5 y: Q! M% h( Q. G
# ?( r1 A. n  T0 a$ h晴版,我是经过班主任,教导主任,同学生同意先发帖上来,意在警醒家长关注子女响学校情况/有乜负面影响请多多包容{:166:}
{:183:}
钜华美食 发表于 2012-11-29 23:42
7 P0 }/ c# Y  E9 s& W7 b7 {" E晴版,我是经过班主任,教道主任,同学生,同意先发帖上来,意左警醒家长关注子女响学校情况/有密负面影响请多 ...
" H8 S/ k* ^$ y0 Z7 \
我係希望你能够包容D学生,佢哋仲细,仲有得教,你就算要发哩张贴,都唔应该将佢哋嘅样同佢嘅姓名完全公布,可以经过处理后再发噶。
天晴 发表于 2012-11-29 23:47
! n1 E0 G& @& Z( N+ C我係希望你能够包容D学生,佢哋仲细,仲有得教,你就算要发哩张贴,都唔应该将佢哋嘅样同佢嘅姓名完全公布 ...
/ L- g# M( F4 y" I
睛版对唔住,我意在张事实公布出来,事后既事我没想太多{:166:}
看到最后果张,如果真系上紧课而唔系课间时间的话,甘真系好懒散哦,点学习啊!!??{:152:}
caohhh 发表于 2012-11-30 00:18
, Q/ u& o( S' \! d- M0 Y看到最后果张,如果真系上紧课而唔系课间时间的话,甘真系好懒散哦,点学习啊!!??

' Q! L) P0 l  l5 \  A' W事实就是甘,如果做家长或教师既唔管日后唔知点算{:183:}
Lee(小妹) 发表于 2012-11-29 20:05
1 k9 n2 f! T' K. P; e3 m呢D野都可以写白话,牛呀

% i3 l0 |" a1 B; c' k  A# O衣地算密牛,连太公都唔识都有小心及及啦{:182:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复