点标签看更多好帖

我的美食厨房——芒果糥米糍

7 s3 ~. N/ I' g8 D9 T
- U6 n% K! b' W( a
$ D4 F- E& |7 I. P; b! k材料:糥米粉、芒果、芒果汁、椰蓉(中华路椰子专卖店有得卖)、炼奶(为增加香味),纸杯托(网上有售,6元就有大概350个)
! I- u6 v- j9 }6 i9 q, i制作方法:网上可能比我讲得咁详细,所以亲爱的各位群友,自己上网查吧,哈哈!4 c  P9 n9 G4 e1 v( G
不过话俾大家知,响用蒸熟嘅糥米粉包芒果肉时,手一定要带一次性手套,如果唔係,D粉会粘住你嘅手,完全包唔倒噶!{:172:}
' y$ m0 M. p6 A, F" e
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
哇,好靓啊,唔知味道如何呢{:164:}
天晴几时开班啊?我又想学哇{:98:}
天晴几时开班啊?我又想学哇% f$ d: z: k0 q
桃子 发表于 2012-11-16 21:43 1 V) R& T+ G; }4 [2 [$ G% Z
天晴几时开班啊?我又想学哇

1 Y. K8 P: V# n1 a! H0 U7 X{:106:}我自己上网学整噶!
精靈 发表于 2012-11-16 22:00 5 F& ^- o0 c+ m3 u1 s
天晴几时开班啊?我又想学哇
7 e6 r# w2 e6 V0 t
{:98:}上网学噶!
david-liu 发表于 2012-11-16 21:39
& F9 P# r9 P- [哇,好靓啊,唔知味道如何呢

: F" l/ o7 Q* ~5 I) k! v我D同事话好味哦,唔知係因为自己整嘅,总係觉得唔够好。
天晴 发表于 2012-11-16 22:29
7 c& z: M& D% r我D同事话好味哦,唔知係因为自己整嘅,总係觉得唔够好。
1 e' x5 i1 u0 Y- _2 }: k
我帮你试蛇{:153:}
david-liu 发表于 2012-11-16 22:31
9 I# ]) c, D, U我帮你试蛇

+ K4 }4 Z0 S- |6 `+ z% J都食晒啰,冇得试食啊!
天晴 发表于 2012-11-16 22:33 ; p% @+ E, K1 w
都食晒啰,冇得试食啊!
7 G+ Z' x; }8 {7 V  m
{:106:}下次好磨?
david-liu 发表于 2012-11-16 22:43
2 ^0 A" }! e& Q2 k0 j9 G+ g( B+ M下次好磨?

2 w# B' ~/ @7 D, m1 R" \) Z{:176:}下次又唔知整咩噶!
天晴 发表于 2012-11-16 22:51
) b$ _$ [. K, B" U下次又唔知整咩噶!

9 D1 @: v; z( ]( i, n{:106:}
口水贴{:164:}
{:76:}好想食.........
5 j: S2 M9 i8 h+ s& ?快D讲下详细既制作方法啦{:82:}
天天天蓝 发表于 2012-11-27 19:32 2 l0 m: Y1 E, w4 q! P
好想食.........
& J' {5 r& h( H) F2 Q; @$ }- L% @快D讲下详细既制作方法啦
  V, m3 l5 i" n5 A1 [( ~2 z
{:154:}我上网学噶!

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复