点标签看更多好帖

飞扬星空伴你飞扬35--小小

新年已经过去啦,飞扬星空伴你飞扬抑都好耐未出黎晒晒太阳见下大家了,35期啦一个好特殊既数字,唔知你哋会唔会估到呢?同我有住切身关联,系你个正月都未过完既时候祝福各位无论小心愿大愿望都好似某个旧广告讲既一样,全部实现,所以系今晚尼个时候应距既要求为大家送上尼首出自容祖儿既《小小》,唔知你又可唔可以估到系边位既要求呢?
0 G* ~! T/ O3 c; S! W        

8 A7 a+ m" Q/ ^" b好,一于大赠送,送埋歌词,因为歌词真系好有意义* L, ^" _% Z. [- I" x7 z) g6 X1 |
小小
+ Z; p2 G# r8 `4 X歌手:容祖儿 4 E4 @2 z$ g% H: J2 J6 l) P: `
作词:方文山作曲:周杰伦编曲:林迈可, D  t  V8 `0 ^# {5 E( v% a( R
. J' \' `) r- E3 k1 |
#回忆像个说书的人( N/ a. M: w( s9 \3 Q$ C; ?
用充满乡音的口吻
4 w6 U6 @8 V, R- c2 B7 ~% [跳过水坑绕过小村
+ w3 k+ l$ l/ G( O; v# z9 d等相遇的缘分
6 F& V! ^. Y2 b7 R+ Z- U" x你用泥巴捏一座城
* ^/ C0 b6 \9 g- U; e说将来要娶我进门2 R8 u+ z' g% _4 J( q
转多少身过几次门虚掷青春#
3 w& J) a: X, ~5 J. o6 S& b1 D# w. V4 Z% Y
小小的誓言还不稳
3 ~  h$ g8 ~7 V6 t小小的泪水还在撑
1 P6 G% C1 V8 l) h% g7 v稚嫩的唇在说离分% J& p  N% ^- _
. v5 K3 }9 p4 ?8 J
*我的心里从此住了一个人9 ~) R6 J, d3 L7 |5 z( G
曾经模样小小的我们* h" P2 J0 o$ n9 D
那年你搬小小的板凳
* Q; [& b+ S+ l为戏入迷我也一路跟9 w" a$ \+ o2 J* }7 r
" L( c& X, j& z0 T1 ]6 Y4 J9 M
我在找那个故事里的人
& `! N6 M8 |' ^0 I5 U. r. F你是不能缺少的部份* q9 h1 t# c# a* X. o4 ?
你在树下小小的打盹  R* y0 r5 u# Y6 p
小小的我傻傻等*  U0 z5 L3 w: l" D& D/ k

( W2 C# B' i% @# ^* i0 g' ~* c重复#' I, [( d4 A, {! e5 b( g
! j* _" ~" y" `/ u3 Y# }0 `; W
小小的感动雨纷纷
8 i# ~+ Y( J7 e% r小小的别扭惹人疼
2 H; M1 H  g4 S: l3 O小小的人还不会吻
' ?2 V* V1 T4 ^1 V
( X$ L' V$ R+ D; @* k( X重复*
+ \$ j4 G  \2 Z5 C3 R' b4 V" [
( {8 ~4 W5 E% r2 p我的心里从此住了一个人8 ^# E% W- u5 W* P7 G( p* j! |: u" U
曾经模样小小的我们9 z: ]3 w" g7 B6 [1 K
当初学人说爱念剧本6 [9 k9 l0 [8 ]
缺牙的你发音却不准! |% E5 g4 J  M6 y6 v2 L! ?4 P

7 P$ @( E" I$ l  z我在找那个故事里的人
3 q9 k6 {1 i. ~8 C$ p你是不能缺少的部份
$ M+ z& X$ R6 L" X  i( D小小的手牵小小的人# l- Z& t4 a/ H. G
守著小小的永恒
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
“我的心里从此住了一个人”6 @$ C" n+ w. d$ h
{:98:}嗰个人......响边呢?
天晴 发表于 2013-3-5 21:06 * d, A# r$ `" X0 Z
“我的心里从此住了一个人”& f+ b3 I3 D% L6 H6 K
嗰个人......响边呢?

3 Z6 _+ r# ?/ J: ?9 D3 q, L  m或者远在天边又或者近在眼前,细心去留意下啦,你或者会好快就发现架啦
david-liu 发表于 2013-3-5 21:09 . w& k0 J2 x" X. n; M, H* O
或者远在天边又或者近在眼前,细心去留意下啦,你或者会好快就发现架啦
2 O) D# ~4 J. l9 S
{:98:}我大近视啊,睇唔倒啊!
天晴 发表于 2013-3-5 21:10
; w( o1 U$ P& \2 C8 B/ D% W7 c我大近视啊,睇唔倒啊!

; B) Z' f3 O# Z# C8 ?; {  g近视好解决,最怕系“假盲”者
david-liu 发表于 2013-3-5 21:11 4 |) s3 D+ K* R8 C( m2 |
近视好解决,最怕系“假盲”者

( X$ ?. |' u- N6 x7 J{:106:}可能盲左啰!
天晴 发表于 2013-3-5 21:12
8 j1 E1 y/ Y, G; r0 b: g; e可能盲左啰!

2 i6 k' s% P; B% V# z: R4 _咁就要打番开你既“心眼”咯
david-liu 发表于 2013-3-5 21:13
2 Z: X3 `; u8 T( |( s5 c咁就要打番开你既“心眼”咯

/ H: K. v/ w; P4 i咁使唔使去揾神婆嘅?
天晴 发表于 2013-3-5 21:14 2 f, \: ]: N8 k% \0 k
咁使唔使去揾神婆嘅?
9 q9 ]- d6 N3 X  J6 h
唔使咯,请我试吃,我帮你啦{:176:}
david-liu 发表于 2013-3-5 21:15 ' p1 V( ]) S9 W0 q
唔使咯,请我试吃,我帮你啦

9 r4 v& B0 b7 W5 u( K0 L{:183:}咁唔使啰!揾笨嘅!
天晴 发表于 2013-3-5 21:16
3 D6 Y! x, d" ^咁唔使啰!揾笨嘅!

8 j% T; U1 w! f* f- _唔试过又点知系搵笨者
david-liu 发表于 2013-3-5 21:21 $ u8 V5 P3 @- t$ S
唔试过又点知系搵笨者
$ L) b& ]1 k9 P- }  L" B8 r2 l
唔使试啰!你咁讲,更肯定係揾笨{:183:}
原来小小系歌名来的
天晴 发表于 2013-3-5 21:23
) w4 _5 v) k) p6 l: i& Y! {6 k唔使试啰!你咁讲,更肯定係揾笨
% T  W4 N( Q( @5 y( u! G  Q
试过先知蛇
MISS YE

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复