楼主:神采飞扬~华哥 - 

来自,,,,河东中学,,,既悔改书

! t' y# W5 s+ A& S2 {7 j& ~) c
  \1 |3 b6 z+ r" U' t# ]处理现场,同学生既脸对态度
2 ?6 m  a1 ]: L4 T0 ~& p+ [5 ~ 001_副本.jpg
0 @* t# I" v4 b; r1 N
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
david-liu 发表于 2012-11-29 20:39
% F$ X+ ]5 R/ D5 L3 N1 Y* i呵呵,其实大家系果个年纪都一样,只不过形式唔同者,需要多D引导、关心
' Z. u- O9 V' V. R4 b
多谢刘版既关心
钜华美食 发表于 2012-11-29 20:40 $ r3 q# f! @' q" a" t8 b* k8 R& V1 f
事件原因是认错人
. P! n; M+ V0 s: L! w
上边系甘写{:102:}唔系打错左咩{:159:}
david-liu 发表于 2012-11-29 20:39 . {3 |7 Y9 y8 C( ^
呵呵,其实大家系果个年纪都一样,只不过形式唔同者,需要多D引导、关心

! Z8 o+ X- [3 o不过,有家长会话,做野,理唔到
9 p" ^5 x9 V, H* e$ g. i5 B4 A学校又话,唔听话,又打唔得,点教?
) c  ?) X$ h! U- m2 m/ y环境好重要,特别系家庭的教育。细细个就要开始教,见到好多细个都唔舍得辛苦,钟意点就点

+ v. d% H# v. z9 f# |2 V初一(6)班,班主任梁老师亲监初二处理学生打斗事件,
" g. o( h; H+ ~; Q  W  k. ?) ~4 k 002_副本.jpg 9 T6 {- a8 j9 f6 P' }

) x0 U. p) A/ ~) R+ o$ `0 ]$ b" O% g, ~+ Z* e1 i$ R* o$ W  z
6 \' V& }3 Q8 e$ S4 o
溺水鱼 发表于 2012-11-29 20:50
3 J5 |/ Y* k1 s: k" e6 ]* p# Z不过,有家长会话,做野,理唔到& E# [5 a5 j# A2 g6 E: z
学校又话,唔听话,又打唔得,点教?
9 W5 Z/ o) y/ }( c环境好重要,特别系家庭的教育。 ...

\5 u7 {4 u' U4 Y
8 y; Z; A1 G8 u  b衣地是作为家长既错,过于溺爱晚辈

) o+ P2 B- F1 r& L* p衣家都上第二节课,散慢既学习态度0 l+ V' H- |- l- j/ `
# A" r; }  K! ]5 }" z
佢哋係做错左,但华哥,你咁做都非常之唔啱啰。因为佢哋都有尊严噶,你依噶係揭露人哋嘅私隐,响度向全世界嘅人讲,佢哋就係“垃圾”,咁样做好唔应该。我哋更应该做嘅,係对佢哋多D关心同包容,令佢哋知道,只要努力,将来都可以係“发光体”。
本帖最后由 david-liu 于 2012-11-30 12:04 编辑 ; {; h# d" m! Z- k8 E
天晴 发表于 2012-11-29 23:35 ( p9 V9 `' R: u
佢哋係做错左,但华哥,你咁做都非常之唔啱啰。因为佢哋都有尊严噶,你依噶係揭露人哋嘅私隐,响度向全世界 ...
3 M% T( m4 f; R* \9 D1 Q

y$ L  [4 s& q2 x* Z$ {5 U6 B! `晴版,我是经过班主任,教导主任,同学生同意先发帖上来,意在警醒家长关注子女响学校情况/有乜负面影响请多多包容{:166:}
{:183:}
钜华美食 发表于 2012-11-29 23:42
: ~( j  _  P- e5 _, X5 z: U晴版,我是经过班主任,教道主任,同学生,同意先发帖上来,意左警醒家长关注子女响学校情况/有密负面影响请多 ...
5 u7 k# j8 `$ d# Y
我係希望你能够包容D学生,佢哋仲细,仲有得教,你就算要发哩张贴,都唔应该将佢哋嘅样同佢嘅姓名完全公布,可以经过处理后再发噶。
天晴 发表于 2012-11-29 23:47 $ v0 {1 p! R" W9 y- x; H
我係希望你能够包容D学生,佢哋仲细,仲有得教,你就算要发哩张贴,都唔应该将佢哋嘅样同佢嘅姓名完全公布 ...
7 I6 f1 q" N/ G" n9 H
睛版对唔住,我意在张事实公布出来,事后既事我没想太多{:166:}
看到最后果张,如果真系上紧课而唔系课间时间的话,甘真系好懒散哦,点学习啊!!??{:152:}
caohhh 发表于 2012-11-30 00:18
; B( _0 o( w4 e0 s8 i1 B; `看到最后果张,如果真系上紧课而唔系课间时间的话,甘真系好懒散哦,点学习啊!!??

/ E0 L# |2 w! K" {! Z事实就是甘,如果做家长或教师既唔管日后唔知点算{:183:}
Lee(小妹) 发表于 2012-11-29 20:05 7 z  j' r3 d1 W5 C
呢D野都可以写白话,牛呀
. z9 \7 k( e( K8 W0 b
衣地算密牛,连太公都唔识都有小心及及啦{:182:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复