请问:从化边度有个麦石村.或系麻石村

唔该各位如果知既话请告知好吗?最主要系详细地址.最好帮我找个本村人既电话号码.
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
冒话,尔连村名都讲错哇,我就是唔讲尔知哇,等尔牛啦!牛精{:176:}
钜华美食 发表于 2012-11-3 21:08+ z5 M( I; [" t- ^
冒话,尔连村名都讲错哇,我就是唔讲尔知哇,等尔牛啦!牛精
" |  J* e& c1 V
我听日去问人,我唔信问唔到.
有乌石村、有麻村,好似就系未听过你讲既,龙潭乌石村姓欧既多,麻村大部分姓李
冒话比他知,我请尔吃烤鱼{:176:}
钜华美食 发表于 2012-11-3 21:186 _. J, a+ O$ t' Z
冒话比他知,我请尔吃烤鱼

% m0 r# R" q0 W搞错,原来系问石村.唔该知既话请告知,第曰请宵夜.
LILIG 发表于 2012-11-3 21:32 8 K- B/ `9 Y3 t2 \
搞错,原来系问石村.唔该知既话请告知,第曰请宵夜.
5 [) A8 T# W& Y7 ]
牛精,是问舌村哇{:176:}
钜华美食 发表于 2012-11-3 21:18
) m$ R# N! r& y# X" r0 ]3 K冒话比他知,我请尔吃烤鱼
/ J  s9 t2 q1 \& m
其实讲真,都唔一定成功,你话唔话我知冒所谓.
LILIG 发表于 2012-11-3 21:32 # j2 D6 D' z! C& ^
搞错,原来系问石村.唔该知既话请告知,第曰请宵夜.
8 m/ \% U$ q/ q6 u# `) i$ V3 d% s
是问舌越问越舌哇{:176:}
钜华美食 发表于 2012-11-3 21:18
. s7 P7 g6 v* G5 y  ~& i冒话比他知,我请尔吃烤鱼
, q7 m) [/ ?9 l. Y& r( q
LILIG 发表于 2012-11-3 21:38
/ d. I( C7 J/ A' M# i其实讲真,都唔一定成功,你话唔话我知冒所谓.

- a' [9 x2 r# ]% y( w9 A$ m冒所谓,就唔使睇住条帖啦!牛精{:176:}
LILIG 发表于 2012-11-3 21:38) b3 Z+ K9 q; B& d; d' w

9 W: s- d( A9 F& W1 T% }没流量,唔同你废话
LILIG 发表于 2012-11-3 21:42 9 ?( T# }1 d, V3 A' h
没流量,唔同你废话
8 u; I2 |7 w4 o* ]4 z& }
毒哑左添
真心路痴..帮不了你!
从化确实是有一个勿石村2 Q' w6 J% Y4 P1 @" m
至于要边个“勿”就一下吾确定
) i2 \2 d3 p0 b5 H2 q该村属温泉镇的
8 k; I' G1 a7 S% v' [从龙岗墟去桃莲的方向8 _7 X0 t* o6 F5 @! A5 F
过了螺洞村再向前大概一公里路口向右转: Z! h6 U5 i1 L  e
再一直往前大概十公里就到勿石村的杨屋  [: B2 a% A4 y: K6 D
再有黄屋8 F0 s; s2 q; o7 e) l! G' d5 r  F) ]
希望能帮忙你

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复