(从化鹿田客家版)墨尔本的翡翠之傻辉VS记妹

本文由(小强)精心改编。严禁盗版。有几多人睇得明呢?睇得明的同学仔举一下手,睇唔明的同学仔都挥一挥手,呵呵……

傻辉:.D排倪做卖?打电话滨倪,又唔听,发短信倪又唔肥,踩单车汽倪屋卡稳倪,惹咪又话倪唔才卡!倪D到涯好担心倪磨?高摸嘛!!
记妹:涯等敏敢唔接倪电话,等敏敢唔肥倪信息喔,哎钸日涯汽苯缸屙屎,部手机跌落屎苯缸气哇。哎部烂手机闲有骂用!爱倪就汽检吖!
傻辉:使卖讲俺多直口,涯觉得倪有野呃紧涯!
记妹:涯会有卖呃你正得伽。
傻辉:有卖倪咪直讲咯,使卖才订眼眨眨。
记妹:苷倪都睇得出??
傻辉:涯系卖谁正得伽!倪龚起屎忽就D倪屙屎屙尿啦!闲使呃涯!!
记妹:使骂俺得戚咩!系吖,涯仲意开第二只吖,等敏!倪吹哦!
傻辉:卖吖!!倪笛笨基嘛吖!有本事倪讲多次!!!
记妹:做卖!俺恶,想打涯谜!!来迟!涯都铭狂过。倪看倪笛高摸仔啦,鸡嘛唔晓养,又学人sa养鸭仔。骂交唔晓骂,又爱学人sa手指笃笃,雕仔唔识食,又爱学人sa养白鸽,大食细唔晓搞、又学人sa大埋声。
傻辉:其系卖谁??
记妹:腾记喔卖谁。
傻辉:吓??腾记???
记妹:系哇…
傻辉:哎只死PK苷倪都仲意??!正,多余既!!
记妹:涯就系仲意吖!吹咩!人sa靓仔又靓过倪,身材又好过倪,钱又多钱过倪,最重要系人sa晓买马仔!
傻辉:笛死仆街橇涯墙脚!!今夜就气做低其PK正!
记妹:倪咪得把灾!!
傻辉:记妹,呒苷样对涯好磨!最多涯气学买马得铭??
记妹:你晓搞P!!!!涯走噜、涯爱气稳涯既腾记哥哥噜,拜拜……
傻辉:记妹!…记妹!…记妹!……倪呒走哇…!!!
傻辉:唉、D只死高摸嘛,居然为开<腾记>只PK飞里涯。难道真系爱晓买马仔正得人仲意???
(音乐):〖涯奋力追、从石码头追到山子尾…追到涯佬豆都分不清我是谁,最后闲爱宾狗追…始终都系追唔转涯既记妹&#8226;妹妹、。 〗
〈手机忽然响起〉肥婆只鸡吖勒晒毛,俾肥佬只阴湿狗咬到。肥婆系甘系度博命嘈,哎呀,依家点应该点算好…手机铃声)
傻辉:喂、卖谁???
记妹:涯哇、吾记得涯咯咪?镶金边艾只哇。
傻辉:记妹??倪终于晓得都打电话宾涯噜咪?闲以为倪发开达吾识得涯哩!
记妹:冷系……
傻辉:倪部手机吾系话跌落苯缸去里咪?
记妹:崖换开部诺基亚M8噜。
傻辉:简有钱!真系镶金边哦!倪既<腾记>哥哥呢??
记妹:呒讲淇只PK噜!中开两百蚊马仔就飞开涯!又话涯呃奇钱!激到涯苷!!
傻辉:哈哈哈!!低死!!苷溅!死铭!!!
记妹:话晒都同开倪两只几礼拜吖!使苷讲野磨!!
傻辉:苷倪想等敏???
记妹:辉哥哥,其实涯一直都好唔舍得倪,离开倪只几礼拜,涯真系好后悔,涯每夜都霖紧倪,发梦都梦到倪,涯发觉涯真系唔可以磨开倪,倪闲爱涯磨??接受转涯好磨?。
傻辉:倪去死吖。只死高摸嘛,真系够厚面皮,苷倪都讲得出??涯服!!苷多人死又唔见你死??
记妹:辉哥哥……
傻辉:做卖……有野就快滴讲完奇!呒才订浪费电。。
记妹:听讲倪买开部新车仔,系咪吖?
傻辉:系吖,关倪骂事!涯学会买马仔,上次中到镝济,即时买开部雅马哈电动车。。
记妹:哦、有前途,吾错吾错。
傻辉:恩,你采乃定?崖接你气兜风,等倪威下济正。
记妹:涯才大队D头喔,头先宾只狗咬到屎忽哇。你快滴开车来接涯气新贵艾订打针吖,崖快拉柴咯…
傻辉:哈哈哈!PK!咬倪唔死喔!迟家料吖!
!嘟嘟嘟嘟嘟(电话挂断…)傻辉唱起歌仔:哦咧咧,哦喇喇……………《完》严禁盗版!!
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
百度搜索就有啦
david-liu 发表于 2012-7-6 15:44
百度搜索就有啦

{:179:}我都是在鹿田客家人的空间度转过来的
要慢慢睇先得。。
多少啊多少 发表于 2012-7-6 16:10
要慢慢睇先得。。

{:153:}多多你都睇得明啊?
快乐源自内心 发表于 2012-7-6 15:50
我都是在鹿田客家人的空间度转过来的

几年咯
david-liu 发表于 2012-7-6 16:17
几年咯

可能改左内容
明就明,不过睇得好辛苦!
快乐源自内心 发表于 2012-7-6 16:12
多多你都睇得明啊?

我系客家人嘛。。
听得明、听得明既!!!路过。。。。路过。。。。
神采飞扬都几多客家人哦
{:104:}确实唔少啊

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复