点标签看更多好帖

飞扬星空伴你飞扬6

) h! u9 ~1 v( I: D( d' G/ _: ~6 e6 R% b  J6 ?: W
      都话听D旧歌会上瘾架啦,一听就停唔到落黎啦,所以依然为大家送上一D老歌,老歌送给你;尼次为大家带黎既有尼一位,或者已经被好多人所忘记,被九零后所不认识既歌手,距就系陈百强,英文名Danny Chan,所以又被称为丹尼仔;陈百强同谭咏梅艳芳都系80年代粤语流行音乐的主力军,红透左80年代整个乐坛;陈百强更系一位擅长音乐创作的歌手;可惜有才既人仲系唔完美,而距就系英年早逝;1993年10月25日距因为逐渐性脑衰竭而撒手尘寰,领到距既声音从此成为左历史;丹尼仔既金曲好多例如:天才白痴梦今宵多珍重念亲恩眼泪为你流偏偏喜欢你一生何求等等好多好多;系尼个父亲节即将到黎既日子,为你送上陈百强写俾距挚爱既父母尼一首“念亲恩”,同样祝福你哋既父母幸福安康,提前祝复天下既父亲“节日快乐”!
- \9 i3 p' W! x$ O: r        

* V5 f8 ?( ^; U9 U: a, |
5 n. F: U* T7 k3 \
本帖评分记录威望 金钱 贡献 收起 理由
zhucanjian + 40 + 40 + 40 很给力!
总评分: 威望 + 40  金钱 + 40  贡献 + 40 
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
我要点歌,点好爸爸坏爸爸!{:99:}
小小凝希 发表于 2012-6-14 20:42
/ I8 o! H5 D6 L& D; K我要点歌,点好爸爸坏爸爸!

) Q/ v' Q! ?2 o- D: \0 R1 q% z7 ^哈哈,专门开个台俾你点歌好磨?
david-liu 发表于 2012-6-14 20:43 : p& Z/ A- @, S. o. V2 M
哈哈,专门开个台俾你点歌好磨?

e) F0 z" q2 t( A8 ]4 {好,你话的,师父唔准讲大话的!
呵呵,念旧情的刘版。
zhucanjian 发表于 2012-6-14 21:13
% F  j- E. g, b呵呵,念旧情的刘版。
6 W) y, T3 J8 C) r; l
只系觉得D旧歌味道更浓,更容易表达自己既内心
david-liu 发表于 2012-6-14 21:16
9 w9 w, ~% k# y$ S1 _0 ~- W" Z5 O2 m' L只系觉得D旧歌味道更浓,更容易表达自己既内心
- L+ O$ R4 D, z$ y
歌也抒情。
zhucanjian 发表于 2012-6-14 21:20
( s5 [9 N" |3 E歌也抒情。
7 d$ H$ x* y9 h% t2 D/ B
岩听既咁就多D过黎听下啦,话唔定揾番D读书果阵既feel!
david-liu 发表于 2012-6-14 21:23 7 c( b) O5 J2 _! x: |* i. G
岩听既咁就多D过黎听下啦,话唔定揾番D读书果阵既feel!
  s9 U/ f" B2 C) Q& x
也挺喜欢这些歌,心声啦。
zhucanjian 发表于 2012-6-14 21:23 ( I. X  i. G# l6 d' i
也挺喜欢这些歌,心声啦。
6 w, {2 R4 P8 I
多谢捧场啊,有既就加番D分蛇
david-liu 发表于 2012-6-14 21:24 5 d4 a! c, q9 \+ K! c
多谢捧场啊,有既就加番D分蛇

$ j" `) ]: H# @" L7 R/ y: a顾住听,都差点忘记咯。
zhucanjian 发表于 2012-6-14 21:27 3 B( L2 r  b# l0 o
顾住听,都差点忘记咯。
6 J$ G7 S8 C/ B+ y3 |! y
亲人哪,谢了!{:95:}
david-liu 发表于 2012-6-14 21:29 + A# {4 J( M, a4 ]. I
亲人哪,谢了!
1 g1 z9 ?) \8 ?; ^, E! s
{:100:}{:154:}{:157:}
睇黎你几中意sam哥哦。。呵呵
哩首陈百强噶哦好似。。。

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复