大家对呢件事有乜睇法?

今朝拿左部摩托车去整,因为上班,所以就无系现场睇住。后来,修车只啊伯就打电话俾我,话我部车系因为烂左个马达,所以打唔着火,叫我换左个马达,话一百蚊搞掂,甘我就话换。点知一段时间后,距又再打电话俾我,话我个马达无事,系部车无机油,所以拉左缸,要换个唔知乜东东,计到我最便之后系300几蚊,甘我就话甘贵,我唔整喽,距话唔整唔得,因为距已经拆左我部车,我叫距帮我装番部车,距话装唔番,只能系距度换零件,我死都唔换,距就话帮我装番部车都得,但要收我50蚊人工费,因为距拆车拆得好辛苦,左右隔离人人都见到。我话距系未通知我之前就拆我车,而且因为系距判断错误,所以先拆我车既,距有义务帮我装番部车,点知距话我野蛮,讲野打横来讲,话依家要升我价,我想拿番部车就要俾100蚊俾距。

判断错误后拆我部车,仲想拿我100蚊,甘未仲好过去抢?你地话我应该点做啦?我知距拆得辛苦,但唔系我叫距拆既嘛,俾二十蚊俾距距仲想点啊,依家要我俾100蚊,痴线架。

我依家得两个办法,一系叫班男人去帮我拿番部车,俾二十蚊距,一系我报警,大家意思系点呢???
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
原来系咁~~~Sorry  好玩
甘你意见系点呢??讲左俾好多人知,个个都撑我,但个修车佬就话系我野蛮,拆左既车有乜可能免费帮我装番甘话。。
甘你自己觉得你自己的车有没问题先严重么喝
你依家系肉随枕版上不能不低头
讲下价了
在唔得的话就叫你DF了
有点人你对距好的话距更会得寸进尺的
原帖由 花逝随之 于 2009-2-4 22:04 发表
甘你自己觉得你自己的车有没问题先严重么喝
你依家系肉随枕版上不能不低头
讲下价了
在唔得的话就叫你DF了
有点人你对距好的话距更会得寸进尺的

依家距就系甘样,死咬住要50蚊,少一蚊都唔得。。。

所以我霖我要用第一个方法了,叫一班人去拿,唔信个啊伯耐我乜野何,最好距自己去报警添啊。
拉左缸是事实的话~五整都系要比番滴人工的!。。leire

如果距早同我讲系拉左缸既话,我拿去第度整既嘛,拿去富华整保障d,距唔同我讲就拆我既,我都打算俾二三十蚊距了,甘仲唔够咩?如果个个人拿车去整,距唔理乜原因就一律照拆,拆完就问人拿钱,甘距未好着数?甘个个都可以开修车档啦

来自手机
烂左个马达,所以打唔着火

这个判断错误!五使比钱~

但拉缸检查系要拆开的。。。分开二回事咯!

拉缸检查钱也是几十蚊姐。。。五使搞到甘僵吖!think
个啊伯呃人都吾识呃的,又或者距吾识修车。。。。。。。

距判断错误后唔通知我就拆我车蛇,几十蚊我唔系俾唔起,问题系值唔值得俾蛇,距同专灯拆开来呃我钱有乜区别?我无批准距拆,要距装番仲要我俾番钱距添,乜道理?

来自手机
报警 我笑 t
遇着D甘的人,开心真系黑仔, 好玩  

贴间店出来睇下,下次大家都吾好去个度整车........

好,阵间去拿车时影距相上来

来自手机
我讲下喳,乜你甘认真吖.

本来准备两点钟去拿车,搞大件事距既,点知头先个啊伯打电话过来,好声好气同我讲话已经帮我装番部车了,可以去推走,但钱一定要俾。。。。依家都唔知仲搞唔搞大件事好喽。。。

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复