在从化超生的代价!

农村户口:
& M0 I$ F8 G4 @0 E4 Y超生一个,罚款29000元;) K+ n, P' Z+ x4 S0 ]) k
不够间隔,罚款12000元;( l7 x' ^3 V, Y8 V
非婚生育,第一个罚款12000元,第二个罚款29000元;
7 n5 z; D; A8 q* h, E0 W$ Y) m  L, ]重婚生育,一个46000元。
6 s. N. U& w5 p) {- b# M
1 ^/ n! `" q$ b2 F4 a9 _
3 ^( A9 f* ]- P6 Y% W8 H: B& e城镇户口:0 g$ t% E( K2 F1 ]
超生一个,罚款72000元;7 u( u' x, X- p6 m1 e
非婚生育,第一个罚款29000元,第二个罚款72000元;9 X# z2 E9 W+ Z3 [" l, b" e3 U5 D' U+ _
重婚生育,一个115000元。
( t6 R- _4 E5 U# K* L7 c0 Q! t! d
. Y% M% r8 Q, |* ]' x6 @  H% W以上是2009年1月1日后的新标准!
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
5怪得成日话计生的人有钱啦
& j+ C4 ~; S5 R真系咩都加价。:o
甘都得啊? 乜都加價連呢D都加價
........
 HI
罚款是按照当地人均收入而定的,罚款正规来讲是社会扶养费!!
哇,甘就要未婚先生一个。再结婚生一个啊
原帖由 小唯 于 2008-8-21 11:35 发表 % n: b: O3 q$ k4 ~) k  E1 X0 K7 K
哇,甘就要未婚先生一个。再结婚生一个啊
! P% M# D$ j7 P/ c- L0 O; m0 ]( u2 O
哩种情况点计啊。
哗!吓死人咩!甘都得呀!一个字“贵”呀!
原帖由 bright 于 2008-8-21 12:03 发表 ' D7 x) W; ~0 ?

0 k* Z; b8 l3 s哩种情况点计啊。
/ O8 a6 n' q, S0 Z7 a1 W; M1 C8 l7 H' J7 X
我笑  甘樣吾使罰
下年嘅一月一日新執行嘅標準比舊標準上調百分之九十以上!睇嚟要向廣州市地區睇齊囉!( o1 x2 b4 t; `8 [0 R7 j; r" S+ f
因為舊標準根本唔能夠克制想超生嘅人嘅欲望,所以文件要求唯有將社會撫養費嘅標準上調啦!
原帖由 小唯 于 2008-8-21 11:35 发表
! _0 n+ G! w8 T7 j0 V哇,甘就要未婚先生一个。再结婚生一个啊
; g8 g, L* K0 _( J0 b' z
哩種情況叫非婚加超生,結果都係要罰嘅,你上網睇下啦!
原帖由 单飞的影子 于 2008-8-20 14:18 发表 $ S8 T5 x. F% t% @& ]
农村户口:* p, |- P* P2 h! h: w8 ^
超生一个,罚款29000元;
5 `# j" s" r9 j# b7 M$ A不够间隔,罚款12000元;
+ p" F! x9 d4 U* [" L: \非婚生育,第一个罚款12000元,第二个罚款29000元;
+ r( P& h3 U5 R* s; j7 d重婚生育,一个46000元。
6 G# R- J% v6 ?! f  {
; D1 A! [8 \9 f' I  {! B: M  {) U4 }* i. W4 d5 m2 j+ W
城镇户口:
( I  `7 {9 ^+ U- u% r$ v超生一个,罚款72000元;
- u$ i1 b* W4 A  H. T7 W6 ]. F非婚生育,第一个罚款29 ...

7 Y3 d. K5 [7 S7 m1 \阿樓主,哩個係現行所執行嘅社會撫養費標準,下年嘅標準比哩個仲貴啊,差唔多一倍啊,得閑上網睇下啦!甘都得啊?
唔生点解没奖励的甘都得啊?
有左~未生~去拿证罚多少??

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复