楼主:快乐源自内心 - 

鸿运当头

阿平 发表于 2013-9-25 14:00
! H9 F+ x6 h& t酸酸辣辣!好味!我中意!
4 [: z, A' M' R' v# B
{:76:}我都好中意,以前跟同事食饭,因为见到甘多红椒,吓怕,一直不敢试,近段时间出去食饭,俾人地老婆毒害左,所以自己煮
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
嘟嘟-俄遈詩小語 发表于 2013-9-25 16:50 , U, O' I0 c/ w0 {2 n6 K; p  T
求打包。。楼主

- x' l4 |' z1 a甘你先打包个鱼头同剁椒过来楼下
凉风有信 发表于 2013-9-25 17:09
! K5 P8 u! W7 m) _7 S, p4 I, R5 f剁椒的味道好极,令人胃口大开
) p2 `* p  [4 W
家人都好开胃{:76:}
老叶 发表于 2013-9-25 12:24
6 K" q8 b3 e7 d. I. a  i8 ~) E姜/蒜捣成蓉,+少量盐,用滚油淋过,加少少生抽,醮白切鸡,好好味兼唔辣。3 K8 q9 c! D3 D& d( Q

* F' K+ ~" j! F; U6 w9 d我太太话用来捞面,可以唔 ...
" _% O4 Z+ y( Z. e
{:166:}多谢老叶赐教!

唔敢唔敢!大家交流下者  发表于 2013-9-26 09:27
快乐源自内心 发表于 2013-09-25 14:50:54
  O) ~0 `8 i2 V) `6 k4 J9 ^; W/ M[quote]ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-9-25 12:50 [url=forum.php?mod=redirec

' [  T3 l1 {8 e! m, }$ t我帮你吃咪得罗!^o^
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-9-26 01:07
1 b0 z& ]7 ~3 N* e8 q* n1 Z3 ?我帮你吃咪得罗!^o^
3 d3 I4 R4 ~& q# `) ]
好啊,呵呵。。。。
下次记得煮多碟俾大家分享下{:164:}
一穷二白 发表于 2013-9-26 01:13
# ~4 |% n% C  \! @下次记得煮多碟俾大家分享下

_: K; ?/ r+ B: F1 u嗯,我决定去你家煮
快乐源自内心 发表于 2013-9-26 01:20 & U) I  p5 E: g- V
嗯,我决定去你家煮

* \' n6 B2 Q* e5 u: w/ ]% k/ G3 r{:164:}等吃
快乐源自内心 发表于 2013-9-26 01:08
8 E8 @8 t5 Q( `, z# D5 _好啊,呵呵。。。。

% e7 [( J# {# }0 @+ f" o{:164:}
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-9-26 01:36
$ V4 f5 F9 k; ~
上来从化蛇
一穷二白 发表于 2013-9-26 01:26 ' \' a- V. `  N
等吃

: j! {: h6 K6 i! |0 P$ M慢慢等
快乐源自内心 发表于 2013-9-26 10:53 % D4 r9 T6 a* P) C: [' \$ \
慢慢等

$ M" @+ C/ i. [. v7 D9 ]% q  |{:185:}{:185:}想吃哇~~~
一穷二白 发表于 2013-9-26 23:11 0 N+ Z. @- ~# h
想吃哇~~~

; P7 C- [9 v8 M( R: w& F自己整,好简单
快乐源自内心 发表于 2013-9-27 13:37
  l) Z! F- Z0 {9 m自己整,好简单

" j- m  t# [1 W- b; U{:106:}对我就不简单咯

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复