楼主:快乐源自内心 - 

鸿运当头

老叶 发表于 2013-9-25 11:11
8 e& L3 _6 k. R$ s2 Z" `: v姜葱蒸鱼,紫苏炒螺,都系绝配哦
$ s. C" B9 N6 G1 h: u2 z4 @
紫苏炒西瓜酸都是绝配{:76:}
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
老叶 发表于 2013-9-25 11:22 0 ~& R! m; r0 H0 q) x3 ~7 f5 j
我朋友试过蒸好鱼后,上边放D长切丝既葱丝同芫荽,用滚油淋过,洒上蒸鱼豉油,味道太好了
) K* B, C; W7 A9 w% Z5 B
7 o: K" d2 K7 F# J7 _豉椒/紫 ...
- l  O0 p* T3 C! ~5 S# P
{:76:}听到都想食
倩女幽云 发表于 2013-9-25 11:27 ' f' R) I, @. ^4 w" ?& {, e& A
睇到都想吃啦,我既致爱。。

3 S# f2 w3 y- z0 o9 _现在去市场买只鱼头,马上可以跟你的致爱亲密接触
快乐源自内心 发表于 2013-9-25 12:01 , g# {& p: U! p: \
紫苏炒西瓜酸都是绝配
9 v+ O, [8 f; R+ ]8 w- ^  a% |
要试下呢一个先得{:164:},午饭时间到了,流晒口水添
韵韵 发表于 2013-9-25 11:20 & b4 T. ]6 G- N
姜丝我都唔敢食哦!

2 X# v8 y5 @5 D: ]姜/蒜捣成蓉,+少量盐,用滚油淋过,加少少生抽,醮白切鸡,好好味兼唔辣。$ D% N6 `% h0 z; i! S0 A) h' m

+ u9 J" L, c; h1 Y$ b我太太话用来捞面,可以唔加任何其它菜都得咯{:160:}
* E. Q( F# e8 d2 Y$ C8 y6 v& d" p  C# c; e
老叶 发表于 2013-9-25 12:14 5 H) b# `8 ~( P7 n; e
要试下呢一个先得,午饭时间到了,流晒口水添

0 g+ H3 r, J) h! e6 c1 u) E3 ]好多主食都是要有配菜搭配先够完美
老叶 发表于 2013-9-25 12:24
" _. r+ _! z; m' t3 D  ?! S6 U# `/ A姜/蒜捣成蓉,+少量盐,用滚油淋过,加少少生抽,醮白切鸡,好好味兼唔辣。# c/ k( R& @& a9 T( e' y3 q
6 m) w' I) L& N! z) F9 _
我太太话用来捞面,可以唔 ...

' b1 {' K' R7 p. J* v我家的白切鸡也这样的配料,姜容+盐+滚油,老豆喜欢唔放生抽
快乐源自内心 发表于 2013-9-25 12:39 # N% L4 O" G7 l
我家的白切鸡也这样的配料,姜容+盐+滚油,老豆喜欢唔放生抽

9 K; m) F* y1 D( G/ T+ G. X' ^7 n5 a嗬嗬         
快乐源自内心 发表于 2013-9-25 07:41
: z( j: C0 @$ ^! O, r( ?菜名而已,其实叫剁椒鱼头,你成日钓到鱼,经常可以煮

1 i( [* y  u: r' g7 E3 A; r吃过好多次罗,剁椒好才能整出好的”鸿运当头"
快乐源自内心 发表于 2013-9-25 12:02 9 d0 a' ~# K' @, A
现在去市场买只鱼头,马上可以跟你的致爱亲密接触

0 F* [1 K9 C$ K# y# P系买边只牌子的剁椒好吃呀
酸酸辣辣!好味!我中意!- V4 y9 q2 k. k0 p+ u& D1 J
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-9-25 12:50
8 P9 I, M2 {# M3 }  P3 o! y吃过好多次罗,剁椒好才能整出好的”鸿运当头"

* S$ i# U# s/ X& Y5 G{:153:}我唔食得好辣的哇
倩女幽云 发表于 2013-9-25 13:00 ) K! J2 B( Y# r6 R  a  H! E$ i& H
系买边只牌子的剁椒好吃呀

7 ~( N/ r; o8 Y! g/ c) I我就在市场杂货店买的,七蚊一瓶,上面写着湖南剁椒,咩牌子唔记得,好似就是写着湖南剁椒
求打包。。楼主
剁椒的味道好极,令人胃口大开{:93:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复