点标签看更多好帖

E time之【生病时常用的表达】

1)I've got a bad cold. 我感冒了。
; z8 [. _2 G6 \. h2 y2)I've got a terrible headache. 我头很痛。8 t3 |) y/ h$ Y8 y6 A- R. L4 g
3)I feel dizzy. 我头晕。
/ m3 t, o& H+ }6 n: R: v1 z4)I've got a temperature. 我发烧了。4 r; ~8 d+ g: v! b
5)I've got a runny nose. 我流鼻涕。
5 W+ Y% B5 w8 y2 v8 E1 m" N6)I've got a sore throat.我嗓子疼。
7 G% W1 O  P% l8 D+ d7)I feel sore and ache all over. 我觉得全身酸。
5 B( O7 Q- M% ~  }. Z& E  G& C. V , B: k* M+ ~( C+ r- b3 }
: O! R& V% L6 ?# R
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
I feel sore and ache all over.因为我今日又去咗游水,岩岩又做俯卧撑、仰卧起坐
david-liu 发表于 2012-6-20 22:29
! r1 Z' _( M4 m# A. h: r1 g8 L- l3 kI feel sore and ache all over.因为我今日又去咗游水,岩岩又做俯卧撑、仰卧起坐
" y. T4 g7 N$ M# B" f
生命在于运动。。。3 S7 |  d# `) n2 n0 I$ C, R0 P
多D郁动下就唔会觉得咁疲噶了。。。
Nicole木习习 发表于 2012-6-20 22:31 - c' O  e) W: B/ z# u
生命在于运动。。。
9 t9 U' I( @8 {8 K& T  P' C4 i  ]  W多D郁动下就唔会觉得咁疲噶了。。。
5 I% F$ p3 Y- Y  Z3 S0 j; _
做多D运动等自己攰D添
david-liu 发表于 2012-6-20 22:32 " B( K: K* b9 p
做多D运动等自己攰D添
! `0 h0 G2 \1 P8 p- M8 j1 q0 O
唔会噶真系。。。+ q8 R# Q9 C0 U/ r
出咗汗,成个人都舒服晒。。。
1 I7 M& X# U; A: U  m" O: z你攰就即系你好耐唔运动。或者唔恰当咁运动。。。
Nicole木习习 发表于 2012-6-20 22:33 & T  {' U9 Q# b3 W8 J- S
唔会噶真系。。。6 V2 j# y, k' j8 U3 R1 H
出咗汗,成个人都舒服晒。。。% `' L* I/ w1 [; _+ P! W# }' g
你攰就即系你好耐唔运动。或者唔恰当咁运动。。。

' H' X5 v4 }% m+ v  N* |# G我系讲我准备俾自己满负荷运动
david-liu 发表于 2012-6-20 22:36
2 D# e0 q  C( `3 ]( ~- r8 ~) O9 Q我系讲我准备俾自己满负荷运动

8 [- F7 k, |2 P' s1 i{:183:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复