楼主:清水豆豆 - 

个心好痛

很多时候,一家人都很难说应该怎么做好的,清官难断家务事!但总的一句,能帮则帮
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
很多时候,一家人都很难说应该怎么做好的,清官难断家务事!但总的一句,能帮则帮
讲真,我今次真系心痛。。我妈都不知道几次咁样欺骗我地了,成日咁样帮外家。不过今次关系到我。。我俾套房父母收租,是我两公婆的心意,但我妈居然就咁俾佐我舅住。。。讲真,我舅一D都唔差,系外地有份五、六千的工,翻黎从化来回机票都可以报销,我那个舅母都有二千一个月。。就算佢地宜家无能力买楼,但都有能力自食其力,,点解,点解要白住我的屋??我系俾我父母噶,唔系俾你噶!!我唔差你的!!成日稳我屋企着数!!!
我想其实最大的问题是他们没有跟你讲,欺骗了你们,但是这件是当中最受伤的是你父亲,好好安抚他吧!
清水豆豆 发表于 2012-4-5 23:54
可能我无兄弟姊妹吧,体会唔到。哎,或者系我唔够大方

女人孤寒D好——就好似发电机甘样{:76:}

男人都孤寒架,李清水就是样板了。。。。  发表于 2012-4-6 00:50
清水豆豆 发表于 2012-4-6 00:33
讲真,我今次真系心痛。。我妈都不知道几次咁样欺骗我地了,成日咁样帮外家。不过今次关系到我。。我俾套房 ...

明了{:157:}
他们已经住了一年几了,如果换成租金有万几蚊了。讲真,我都讲过,我宜家的经济状况已经唔同了(我之前有发贴讲过的),万几蚊对我来讲都系唔细的数目。我父母也知道些,尤其敏感的爸爸。不过我都唔同佢地讲的,或者快乐的一句带过。唔系我扮野亦或要面什么的,而是唔想佢地担心我些什么,而且我只是宜家穷D但不至于忧柴忧米。。如果我爸妈知道我经济状况差佐咁多,一定会好心疼我。。
既然五住俾着阿妈话事,就只眼开只眼闭咯。计我话啊妈高兴最主要的!{:194:}
清水豆豆 发表于 2012-4-6 00:33
讲真,我今次真系心痛。。我妈都不知道几次咁样欺骗我地了,成日咁样帮外家。不过今次关系到我。。我俾套房 ...

呵呵,房子始终也还是你的啊!应该你母亲也有难处的,毕竟是自己的弟弟,做姐姐的看着弟弟也正常。
李清水 发表于 2012-4-6 00:43
女人孤寒D好——就好似发电机甘样

{:165:}发电机系女既{:159:}

一哥你快滴嫁啦!  发表于 2012-4-6 00:51
心自飘零 发表于 2012-4-6 00:31

所以系呢度咁讲,我就预佐俾人闹 小器的了!!!
一穷二白 发表于 2012-4-6 00:45
发电机系女既

孤寒方面,系女的。
其它方面,系男的{:153:}
清水豆豆 发表于 2012-4-6 00:46
所以系呢度咁讲,我就预佐俾人闹 小器的了!!!

{:153:}你都算大方啦{:158:}
david-liu 发表于 2012-4-6 00:33
我想其实最大的问题是他们没有跟你讲,欺骗了你们,但是这件是当中最受伤的是你父亲,好好安抚他吧!

是的,我老豆真系好受伤,因为以前我妈妈索埋索埋D钱,系出面买过两套房佢系唔知道的。宜家我妈又夹埋外家去霸佐我套房。。。一次系咁,两次又系咁。。以前我细舅住的是我妈的,宜家却是我 的。。我老豆直头觉得我妈外家夹埋欺负我。。他的宝贝爱女。。
李清水 发表于 2012-4-6 00:48
孤寒方面,系女的。
其它方面,系男的

唔男唔女{:195:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复