关于神采的版主和会员——部分

你看佢的头象就应该知道,佢吾系一个定性的人,
每每遇到事情总是七上八落的,尤其是系夜晚,仲食好多烟,
所以你要小心,吸埋D二手,烟

传说中的任我行,经常一个人攀山越岭四处游荡
据传,佢系想找一本秘笈,一本能打赢东方不败的秘笈;
所以你最好少惹佢

一个人诗人,钟意朦胧诗派的诗人,
消失系呢个江湖的诗人,一般我系读吾明的,就好似佢的名甘样

人如其名,呢个系我估的。但文笔吾错,思想同楼上个位有得比较
据传,佢都有间吾中上上来,目的系看看边个今晚要煲汤——呢个系真的

看到呢个名,你冒以为佢同楼上的有何关系,事实上系冒,
但有点相同,都可以做副食,我看过佢的帖,希望有一日系街口见到佢,
问一问佢点解可以做到甘认真

曾经有人话我把声似佢,后来我抓住把刀,要砍果个话的人
之后就冒人话过了——因为佢系女仔来的

一个容易受伤的女人,好痴情
好哀伤,好感动,确信系为左论坛某位骑士,我一直系度估,
估佢返吾返来

神龙见首吾见尾,你吾知佢几时会出现,
但佢一定会出现,好似古龙果把刀甘,千其米乱甘讲野,佢听到的

一个新进的版主,果日着住件紫色的风衣系广百门口,
比管理员挖返来的星,管理员挖返来的——所以,你米虾佢。
吾系,你会死得好惨

呢个女仔有D特别,钟意抓住支电筒照亮你的眼睛
佢话系诗人叫佢甘做的,我有D吾信,你信吾信

开心,其实好简单,去钓鱼得罗
你何街口见到有人钓鱼,九成就系佢,仲有一成,你自己林下啦

名叫精靈,钟意挂住个镜头四围走的,
时不时影D野出来,好靓,靓到你想见一见佢本人。头象相信系佢本人来的,
虽然,佢身材系好正,人系好靓,但你的思想都冒乱,
见到佢真人先来乱,其实都未迟的

呢个人钟意胡思乱想,中学老师来的,但吾会安份守己,讲野你吾会看得明的
因为吾系同一个档次,我早就看吾惯佢,不过,佢请我食左野之后,我就惯了

坦白交待,人地已经做左妈妈的,
问佢点解甘早嫁,佢话孩子他爸急。我就吾系好信,信不信由你。

呢个人我没见过,但林野都几有深度,
同做老师果位同一个档次来的,就差没见佢请我食过野,你懂的。

女仔有似佢甘样的,都好少见,
有阳光的地方就能见到佢,所以,一般晚头黑你系见佢吾到的
如果你看到,你话声我知,佢应该系度做紧晚会主持,
一个:只有一个人的晚会主持

呢对脚,我曾经系边度见过的,好大,好有力,好适合耕田

四眼仔来的,吾使我讲,以你的智慧一眼就看到
但我吾讲,你系吾会知,佢其实吾系四眼仔,佢都没读过书的。之所以头上有呢个荣誉,
我吾讲,你更加吾知——管理员亲戚来的,所以,我都吾敢惹佢

诗人成日揾的人就系佢,四月天。可惜诗人吾系度啦,我想话带佢返屋企的。
佢话吾肯,佢死都话要诗人。你知我有几伤心,佢话我吾系诗人。

看佢的样,你应该知道,佢系炒股的。
系,佢得而且确系炒股的,吾系吾会甘疯狂
跳左崖佢就走去跳楼——从一楼跳上二楼

成日潜水的小肥,人好好,但就吾识沟女,
吾识讲野,吾识请我饮酒,据说已经拍拖,我系打死都吾信的

我钟意左呢个人,好贴心,好舒服,深深甘钟意左。原来系马甲来的,
我晕,好晕

一个浪子,有色心冒色胆的浪子讲吾上系浪子。
据传,佢已经看岩边个,都系据传。

轻轻飞扬
呢个豆丁,你可以完全吾摆在眼内,但背后佢果个组织,
高手如云,佢阿妈系呢个组织的阿头来的,极其可怕,
传说,管理员练成左葵花宝典,都要忌讳佢七分,噢,系十分。所以,我地快D走

放下
呢个女仔,一阵系广州,一阵系从化的,
我吾知佢放下D咩野,曾经想话比封利是佢,叫佢话我知,
但佢吾肯,如果你知,你执到啦

男仔C
注意佢对眼,吾系叫你看佢有几深,而系够色;
我看过佢几篇帖,一看就知系情场高手,仲系个马甲
如果你系女的,小心,温柔乡,男女通杀

一个钟意写旧体诗的男仔,你甘认为就错啦;
佢系一个改条男仔名保护自己的女仔,就好似李宇春、李清水甘样。

玻璃,人如名,吾好听就叫:做人同讲野好尖锐。
你走路撞到佢,基本上没回旋的余地——
早年系江湖,佢号称鬼见愁,不过,依加到佢愁,收得佢服的人出现左
——骑系佢头上果位人兄就系

呢个女仔几时上来的,上来做咩野一直系个迷
太多迷等我来估,太多女仔等我来咩野!系咩野?你知的!知就好,千其米讲呀

一个劈酒如劈刀的女仔,所以请绕道
你吾系佢对手来,我都吾系。

开心,真系好开心的,大笑姑婆的人物
可惜人地未到姑婆甘的年纪,如果吾系,你会有机会的。
写到呢度,突然发觉呢个论坛好多女仔,甘好啦,甘多我想要有几个
冒人反对,开心我就订一订先啦——有冒人反对?

老叶吾老的,不过你冒乱甘林野
当然,钓鱼果阵可以

自从佢出现左之后,我就一直茶饭不思,
你知的甘样好辛苦,每日我的脑海入边都系佢的笑,好销魂、好顶隐
但我冒机会啦,听讲人地已经咩野啦,听讲我真系有D想喊

正如老叶吾老甘样,肥仔吾肥的
据说是因为一场恋情瘦左落来的,所以佢依加好少讲野,但字字珠肌
唉,肥又系恋情,瘦又系恋情,不如早D结婚,你话系米?

你可以吾记得我,可以吾记得公狸猿,可以吾记得你老婆
但呢位人兄你一定要记住,佢吾怕麻烦的,
尤其系你出到街口发觉没带银包,又食左店家佬的饭果时。
记住我讲的,一定要记住

曾经有人同我讲过,佢的靓,超过蒙嘉慧
我林左好多,林左好耐,后尾我发觉自己个样吾似郑依健
似郑中基多D,所以我放弃左

第一次见佢,佢话我知佢的名,我就系度幻想,
我幻想有一日,可以之由淡定甘样,锡淡佢的;
但人地即刻戴上果副超大的眼镜——呢个甘隐晦的拒绝,我仲系睇得明的!

注:对各位的描述全是戏说,如有说中,纯属巧合。

本帖评分记录威望 金钱 贡献 收起 理由
钓鱼仔 + 40 果真各有各特色...
望天桐 + 40 + 40 + 40 果然是银才啊~~
小唯 + 8 厄分咋嘛,都唔岩路数噶
精靈 + 40 + 40 + 40 很给力!
天晴 + 10 原来係想呃分嘅......
总评分: 威望 + 160  金钱 + 180  贡献 + 208 
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
搞神马新玩?好定性啊。五玉咯。。

有个上图捷径要不要?

多谢发版,我用到啦! 多谢晒你呀!  发表于 2012-3-3 19:56
讲啦发版,我写完了! 讲比我听,下次用得上的。  发表于 2012-3-3 19:39
晕 我都未写完,你就来了。 我设左最高权限都没用的? 有就快D讲!  发表于 2012-3-3 18:08
{:157:}
五定性讲岩~\(≧▽≦)/~啦啦啦。我是有时中意a样,果是中意果样架。。
一穷二白 发表于 2012-3-3 18:07

一版,岩落班咩!

用图片地址上图。右键看图片属性,引用url图址。编辑3楼对比下就知了  发表于 2012-3-3 19:44
李清水 发表于 2012-3-3 19:39
一版,岩落班咩!

又上紧班了……
{:98:}我好像被你出卖了。
zhucanjian 发表于 2012-3-3 21:05
我好像被你出卖了。

冒讲出卖好磨,最多我请返你食野罗,好吾好 24.gif
李清水 发表于 2012-3-3 21:08
冒讲出卖好磨,最多我请返你食野罗,好吾好

好啊,让心里也安慰点。我要求好低的啊。

漏左一个,李清水斑竹 360截图20120303214706478.jpg
我来做个点评啦。。。此人高深莫测,一时柔情万种,一时豪气万丈,一时话自己是男仔,一时又讲佢系一个改条男仔名保护自己的女仔,就好似李宇春、李清水甘样。搞到我头都大。因为我好想距系女仔啊。。。。距既文字好高深,所以下次同距讲野,我决定就讲下买菜煮饭。。。。。

多少啊多少 发表于 2012-3-3 21:25
漏左一个,李清水斑竹。。。(头像截图吾识搞)
我来做个点评啦。。。此人高深莫测,一时柔情万种,一时豪 ...

对极了!同水哥讲买菜煮饭,距最拿手了。和哈哈哈~
多少啊多少 发表于 2012-3-3 21:25
漏左一个,李清水斑竹
我来做个点评啦。。。此人高深莫测,一时柔情万种,一时豪气万丈,一时话自己是男仔 ...

哈哈哈
啦,我依加帮你加左我的头像上去了{:104:}
发电机 发表于 2012-3-3 21:30
对极了!同水哥讲买菜煮饭,距最拿手了。和哈哈哈~

你仲可吾可以讲D其它{:104:}
{:99:}

一开始发果阵···设置权限···入唔到来!

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复