5知系小偷黑仔,定系我倒霉..

5知系小偷黑仔,定系我倒霉..

被偷的经过:

事情发生在上星期5,即5月15号.......

就快六点拉``可以翻屋企噶心情好到乜甘,每到星期5就开心死拉``

我拾好野,叫同事帮我打卡就背起包包,开心甘走去车站搭车拉```

今日突然间想系新塘呢边转从化车,觉得比去东圃近D```于是就等571路车...

等佐好耐下``终于有车拉...但好多人..我都上车,没办法拉```赶时间..

就系车门噶时候,我后面噶人系甘推...跟住我另翻转望佐距一眼,话:“推咩啊,前面都未上..”(当时见到距个手收埋系距个袋后面,距个袋系黑色系好大系前面噶果种)

我没霖甘多跟住就上佐车,放佐钱....

跟住我行到后门少人噶地方..

点知跟住就有人系度讲话咩小偷挂之类噶野....我没理```

“头先上车个靓女啊,快落来...”有个好似卖菜吖叔甘噶人系度叫.

“有没听到啊,岩上车个靓女,你D钱啊..”距手上扬下D钱...

我呢个时候有D反应,摸下后裤袋噶钱..没佐.

“系我啊”....我叫佐一声...

“甘快落车”...

我落佐车``..跟住个吖叔行到车站背后...

跟住有个跑业务模样的哥哥过来,亮佐下距手中噶证件..讲佐距..“便衣,T到未?上车先拉``”

我就木下木下甘上佐距的部车...

晕死``一路上听住距地讲噶对话,就快笑死我了(想听噶下次写出来,D警察办事原来系甘噶``)``又5敢笑```又好怕```

成个钟先翻到距地噶大队..

唉```搞口供果D成2个钟(内容忽略了)...系甘等..其实都系距地做好叫我签名打手印```

浪费我噶时间啊``天知道个小偷只不过偷佐我同事今日报销俾我噶寄快递果D钱,加埋先40几蚊,霖住要来搭车翻去米顺便袋系后裤袋咯```

但搞佐我成3个钟..差D没车翻来从化..好彩俾我赶到咋``如果5米我咒死个小偷...

距真系5好彩咯```其实我都没嬲过个小偷,仲觉得距好可怜..甘少钱俾人捉住```..

讲真果句加埋已经算系第4次俾人偷了```之前3次应该系抢先岩..但次次都没抢到..

究竟系米D小偷遇到我5好彩,呢次成功佐噶却俾人捉住佐``唉``

我都算黑咯```俾人抢几次```虽然没咩损失,,但心灵受到极大噶创伤了``..

系街真系要小心啊```
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
你算好彩啦!以前我亲戚同村的兄弟带住几千文坐车去广州买彩电;点知系车上比人打荷包;一分钱都无得剩,几悲惨!我觉得你完全无必要去同情D小偷的!人地辛辛苦苦稳来的血汗钱甚至系救命钱;瞬间就比距地夺取!小偷最可恶!

回复 2# 的帖子

甘你亲戚同村的兄弟又真系几5好彩咯```
所以你唔好同情D小偷哦
你可以看看《伤心 @ 旺城 @ 恐惧》,http://www.shencaifeiyang.com/thread-16030-1-3.html  现在的盗窃团伙很可恶的!
好``去TT
算是甘啦```我两个同事都是放几千元在车尾箱比人偷左``有时又是唔明``车上有几千拒都敢放在楼下去公司上班:scwulai
我前几日见到个小偷仲黑仔:果日我系天河北同几个靓女等车去上课,跟住见到个人好快甘系我面前跑过,后边有个人穷追不舍,仲喊住:偷野啊!....个贼跑冇几远(离我五十米度啦),吾知是比人绊倒定自己跌倒,一下就趴系地度,后来追上来个个人就对距拳打脚踢,好多人系度睇,打左好一阵,个贼训住系度都冇反应啦,个人先停手,跟住走左.个贼流左成地血,训系地都好似冇晒反应,都吾知死左未:funk: :funk: 怕怕
之前有人扭送小偷到派出所;派出所对小偷身上被群众打伤的痕迹都是不闻不问的;可见小偷已经是全社会的公敌之一!
小偷衣D甘噶人有时候就真是唔抵可怜噶
我笑 t 你已经算是好好彩咖啦,我系新塘都俾人偷过几次咖罗,不过次次我都几醒目下,距一伸手来我就FEEl到,不过最5好彩咖一次就是系大阳城到俾人抢,距抢都算啦,仲要俾距个S仔拖Q淋我,掉到只脚都流血啊~~~ 唉  仲要我晒成百文来配返D锁是先衰咖!!!!!SO我话新塘D治安真差~~~~大家要注意下!!!
可恶 可恶

我都项献左唔少俾小偷!!

搞到我依家落广州,或者系街行都会神经兮兮的。。。
还是不要提了,反正憎死D贼仔.。可恶啊。。。

甘惨``
楼主真系好彩!
下次就要小心啦!
祝福你!
过街老鼠,抵死,我见到一定加多脚~~~

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复