永亨long超市的遭遇

前日去永亨long买日用品% {1 M0 r) \# h( A( P4 J

# f2 W/ X. b, @' x/ A一入到去就被售货员包围~~~~~* i. f. n4 P6 D
( a% x2 X6 b) Z1 h
以下是场景对话" s; ^- M, s5 V1 U7 F

; Q8 S& W# k" V9 x: _售货员a:你买沐浴露定洗头水啊,呢个牌子好好用啊,而家搞特价啊,有野送添啊8 e5 t7 |& k6 A  y3 P) h. J' y
我:我想自己看下啊,我好不自在地看住货架的产品
1 a* F. Y; ^* t$ U; T6 Z  y售货员a:无介绍错架,冲完凉好爽的) r1 {) m$ M+ w& T9 Y' d
我:得得,我行下先拉,好吗?
: {1 K' f$ r8 ?/ M0 L) ^5 S! f# h+ J: F7 I$ ]( V; ~* e% E
其实我是想买牙膏而已,拿了自己喜欢的牌子,就行行开了
- j; Y) \4 U9 W5 E# g: F3 c  W1 g售货员b,走前来说,呢个牌子吾好啊,买广告多咋,呢个牌子还好用啊; f( A8 V/ w" q3 q, H. c3 P
; I9 g( }8 A3 N. `% c
我:我屋企人指定要呢个牌子啊,下次先买你话呢只拉
/ j6 E+ s; R4 ^1 g, `: Y4 |4 h
, E6 n  E7 K! P- N接住,售货员c又行过来说,需要驱蚊的产品吗?
, p" p; M: H* N& y9 ^
  u1 C& l7 `% ^9 N/ j3 P; E: E/ V我:不用了,我屋企无蚊子啊." i3 r2 T+ X$ Z. t( A) r, r
售货员c:真是驱蚊好快的啊,对小朋友无害的
( A( v2 i1 J# |! f2 ?% D0 G我:我住个地方真是无蚊啊,....楼层高真的无两个蚊呀6 q- ^( ~* O2 ~7 o. H& k) _  d# x* N

% g9 |( ^9 d) q# D* {; G( p; Y+ h售货员c:甘好?无蚊?
4 k% Q9 A1 S" \' @# r
  X6 y( o% l: r' u" Q我:唉~~~~~心想,无蚊都有错吗?
6 n: R  k' R# Z+ c0 U& b. t9 ^2 P/ |+ X
$ d  h7 J7 t" R4 t
真是快快脆,拿完想买的东西,走人,想慢慢逛下都无晒心情!
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
越销就越反感
耶耶 耶耶 我依嘎,買日用品一般都係去嬌蘭佳人嘅,價錢比過度仲便少少,買滿一定嘅數額又有贈品送,真係慳番唔少嘎!
恩,下次都去嬌蘭佳人先~~~~~~是时候换下!& v) A& L0 X9 F- w/ a+ Q

+ O* w+ N' ^% l" k+ X如果不是为了集合星星!
- I* Y: F1 V- B- z3 W# x& h7 X( Q6 @. D
早就~~~~
星星值幾多錢哇,30粒先可以換一條金威卷紙,質量鬼咁差,都冇嬌蘭佳人嘅實際!都係D實用嘅贈品,都係D洗發水啊,洗面奶啊等等等!30粒星星你計下你買幾多錢先至有30粒星星???千五啊,我都唔知可以換幾多贈品囉! 我笑   我笑 4 |) s$ X& `$ l* ?" U( O7 t
* _1 O4 Q- j2 q* z
天晴好识计算。。。。。。
好玩   好玩  生活困難,慳得幾多得幾多嘎啦!
我罗到D赠品洗面奶都系无用,依家仲放系度。
最讨厌买日用品比人烦住,越销我就越唔买它既野,问你死未?
我想应该是有提成的,所以才会这样。。。。。。生活就是这样了,其实她们也不愿做个乞人讨厌的人吧!
是啊,我就是觉得D销真是好烦噶啊, i$ m. G3 _8 a- T7 T/ N
实在唔想买,但是巨又实在好烦啊
头像被屏蔽

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复