【从城争议】男人应唔应该要负责任?

男同女上完床之后.你觉得男嘎要:负责任..吗?有d女仔比人飞左就要生要死,..   
其实你地有冇諗过除左爱情,..
呢個世界里仲有好多野,..
你d屋企人、朋友、死党、理想..等,..
你當距死ga...
有d女仔就一日到黑响度發白日夢..   
唔系稳个靓仔又爱自己噶BF,.就系谂住第日嫁个有钱噶人...   
以为靓仔就好嘛..   幼稚
以为有钱就了不起咩? 蠢
以为靓仔就唔花心嘛.. 白痴
以为靓仔加有钱又爱你噶..保证将黎仲系甘爱你嘛..   醒目小小拉...感情 不是用钱 就能随便看出来的...有钱的人在乎 钱咩...只要的到手 完久了..就味成为淘汰产品罗...我身边大把里D朋友...     没脑

以为唔洗做野等人養嘛,..  天真
如果你觉得个男仔一世唔会拋弃你,..   单纯
你一世都唔会变心ge就即管等人養,..    无能
你识唔识做野同需唔需要做野系兩回事,    脑残
如果个男仔唔系一次过比一二百W你..包你下半世无优.,请你要有自己事业与理想...   醒觉
有d女仔成块貼身膏咁,..       有用噶咩
要个男噶..廿四小時on call,..    用下脑好磨
人地唔陪你就发脾气,.无理取闹...    醒小小拉
我觉得你似需要阿四多过BF喔,..       你以为你系咩...青春饭而已
就算兩个人响埋一齐都依然系兩個独立体咯,..    做人要学会独立
请留番d空间比人地同你自己,..            大家应该要有相互的圈子和独立的意思
思想精神请独立~..
紧时应该紧,.松时应该松..
仲有,..   
有d女仔同人上完床,..                      上床是要配合的好磨
人地唔要你.你就當正人地唔负责任.负心汉,..
上床呢d野,..作为成年人应该有责任承担后果,..   
至于"小朋友"都唔好自以為自己好無辜,..
人地冇拎枝枪逼你吖,..
冇理由同你上完床就一世都唔会同你分手,..
唔好諗到个个人都系同你上完床先唔要你,..   
諗下系咪其他地方出左问题..!   
我认..有部分男仔应该系甘..
但你难道就无责任或问题啦,...
唔好将愛情放到无限大,..   
将亲情.友情縮到无限小,..
"女仔唔愛惜自己就冇權要人地愛惜你,.."   
                    [请女生们谨记呢句话啦!]
我开呢個post唔系话要教训边个或者为男生讲地乜野[借口],..
不過..我諗女仔冇理由有著数ge时候出黎嗌男女平等,..   
冇事就要男仔拎出风度出黎,..
你唔觉得甘好瘀ga咩...
或者你会好"愤"..亦或者你又会讲我地男生点点点,..
不過我谂你地用心睇,..   
应该会明白呢個世界冇话边个冇左边个就唔得..
最後一句:"请爱惜自己.."
我虽然系男噶!!   
开呢个post出黎預佐会俾人批...
但,..我真系冇针对晒你地全部女仔咯!!
各人有各人意見嘛..言论自由嘛..嘻..
批都5好咁狠啦..   
你谂深一层,..我甘写都系为佐警惕你地..
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
又一个不负责任嘅男人,喺度为自己揾籍口 我笑 t  我笑 t
人与人之间,无论係男人同男人,女人与女人,定係男人与女人,应该互相尊重!
原帖由 天晴 于 2008-5-9 09:16 发表
又一个不负责任嘅男人,喺度为自己揾籍口 我笑 t  我笑 t
人与人之间,无论係男人同男人,女人与女人,定係男人与女人,应该互相尊重!

系你地女人单纯过头姐
原帖由 kanon 于 2008-5-9 11:44 发表

系你地女人单纯过头姐

甘都得啊? 甘都得啊? 互相尊重好磨?
原帖由 天晴 于 2008-5-9 11:46 发表

甘都得啊? 甘都得啊? 互相尊重好磨?

应该既。。。不过有时D野好难讲。。。甘都得啊?
男人真是多借口
虽然楼主的话题有D尖锐,不过都好有道理!

爱情唔系单纯既占有,感情都需要双方去努力维系既!

结婚并唔等于进入保险箱!何苦保险箱都有被盗、被开的可能?

要想爱情之树常青,关键都系要靠双方去沟通、去体谅和付出的!---
甘都得啊? 我都唔知道点讲
有时候男人是会有错,但是女人有时候都好咩咩嘎
两个人分开的原因只有一个,就是对方已经不再爱你。
女人成日话世上没好男人,但到底系没好男人定系你地根本唔会注意与珍惜你身边的好男人啊。成日话我地男人衰,骗你地,玩你地,但你地又唔想下,如果你唔系自愿的话,有边个可以骗到你地啊?牛唔喝水唔按得牛头低。唔好受伤后就怪晒我地男人。甘我地男人受伤又可以怪边个呢?对人公平D。
原帖由 hlin 于 2008-5-10 00:05 发表
女人成日话世上没好男人,但到底系没好男人定系你地根本唔会注意与珍惜你身边的好男人啊。成日话我地男人衰,骗你地,玩你地,但你地又唔想下,如果你唔系自愿的话,有边个可以骗到你地啊?牛唔喝水唔按得牛头低。唔 ...

我笑  绝对支持!!!
男人究竟系点样的一个人?到衣家我真的睇唔出有什么好……
其实讲到末。。。男女双方都有责任。。。。。。。。。。。。。。。。
原帖由 童话 于 2008-5-10 09:47 发表
男人究竟系点样的一个人?到衣家我真的睇唔出有什么好……

很多男人都是个习惯用下半身思考问题的人。男人也就是卸膊的代名词。
呵呵,说得真好!讲到底,我都是觉得女的太过于害怕没有他,太过于依赖人。人要独立,两个人两个脑!永远没有可能变成一个的!

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复