女人最恨听到男人讲既8句说话

1、你咪咁小器啦!     
小器是女人擁有但又不想認擁有的特質,你明寸佢?等開拖吧!   男人說這句話時通常笑笑口,點解?因為知女人唔岩聽?明知不應說但堅持說出來,就是撩交嗌?   男人說這話前通常已說完「嬲完未呀?」、「唔好嬲啦?」之類的話,但游說不果;唔識就人就賴人小器,屙屎唔出賴地硬!   即係話我唔應該嬲姐?女人發嬲一定有佢道理,男人駁嘴即係話我螿不講理,作死!     
建議:   要女人唔嬲,真的惟有等她自己嬲完,但不等 於什麼都不做,男人最好做點事來縮短過程,愈拖只會愈難TUM   基本上連個嬲字都不能提,女人好憎呢個字,唔嬲都變嬲!告訴你,叫女人唔好嬲,佢嬲得仲勁!   女人再小器、嬲爆爆,男人TUM佢盞晒氣!要軟化女人從身體入手,抱抱或緊握她手吧!   

2、对唔住囉!(同類說話:我唔岩囉 、我衰囉、我錯囉)     
囉咩姐?晦氣到死!最討厭是加個「咁」字在前頭,「咁對唔住囉?」,一個咁字包含了「我唔覺得自己錯但買你怕囉」這十二個字的意思,明激我啦!   男人說時通常皺眉頭、眼神厭倦,擺明在說「你又來了」,乜我好難頂咩?   
建議:   用口去表示歉意是低層次的做法,倒不如用行動表示。   唔該比D性格,唔覺得自己錯的話,老虎蟹都唔認錯!唔該比D風範,道欺最緊要誠意。     

3、鍾意嗎?我送比你啦!     
因為得個講字,男人總以為講左就等於買左,毋需真的買!見我雙眼發晒光仲問,你盲架?要我用把口去講我鍾意,即係要我認貪心!   
建議:   講得出就要做得到!一定要趁熱買,一拖,女人又話你無誠意!   立即在她面前付款是最方便的做法,但女人最憎呢種方便,唔浪漫。   男人總係唔識送禮物,以為買左然後交過去就大功告成!其實送禮物最重要是點樣交到對方手上,即係心思、驚喜。     

4、使唔使幫你?(同類說話:使唔使車你、使唔使幫你拎?)     
廢話!問來幹麼?答得你我都做完!     
建議:   女人最憎男人「齋TALKING 」,唔聲唔聲做左先才是英雄做多無壞,即使自己搞得掂,女人都鍾意男人獻殷勤的。   

5、搵日同你去……     
搵日,通常不會兌現,又信口開河了!你估我係你D客,「搵日出黎飲茶」咩!     
建議:   女人記性很好,此等不兌現的小事是她日後炒大鑊的導火線;   女人無要求的話,男人切忌自動OFFER,無謂製造機會比人CHALLENGE。   

6、得架啦!得架啦!(同類說話:掂架啦!掂架啦)      
認屎認屁叻,結果錯漏百出無樣得!你覺得佢係怕你煩,想塞住你把口,所以吹到天咁大,但其實得鬼!建議:   無希望就無期望,無期望就無失望,實話實說吧!   女人要講野,一定要比佢講;而比佢講,佢先唔講。     

7、明啦明啦 (同類說話:係啦係啦、得啦得啦)      
明個屁,想我收聲至真!真係明?咁我岩岩講到邊度先?     
建議:   她在跟你說一些她認為很重要的事,即使你覺得無聊,也請耐心聆聽,硬食吧!   在她喋喋不休時緊握她的手,信我,好快收口。   適當時候發問,讓她知道你在聽;無傷大雅的小事不妨附和,大事情則要糾正。   

8、是但啦!      
無要求,無原則,無性格!你又嫌我煩了!  你寧願SUFFER任人擺布,我諗我真係好討你厭,嗚……     
建議:   大可拋個波比佢,溫柔地說:「你話呢?」她反而覺得你尊重她;   不在乎說什麼,而是在乎怎樣說;男人說話時語氣夠堅定就是說服力,女人自然收聲。
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
甘都得啊? 甘都得啊?
呵呵!全部白话又系繁体字,睇到有点辛苦!
男人都一样唔中意A8句野既。。。。。。。
:scao
又真係好似唔係几钟意哩几句说话咁播!!!!耶耶

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复