精靈 发表于 2013-4-9 18:51:51

狮子山隧道 香港最早既一条车行隧道 又系好多故仔既 自己上百度搜索 已故歌唱家--罗文 唱出既一首《狮子山下》 起香港家喻户晓 就系唱哩座山 不过唔系唱狮子山隧道 系狮子山隧道另一头既狮子山下 唱出香港万家灯火 嗱 可以即时点击来听下咖http://www.xiami.com/widget/7086213_41956,_235_346_FF8719_494949_0/multiPlayer.swf

精靈 发表于 2013-4-9 19:34:50

往九龙市区途径既一些街景

精靈 发表于 2013-4-9 19:37:50

发哥话哩度系成龙既片场 起我坐车既车窗另外一边 影唔到 不过哩个片场听讲话俾左成龙个仔祖名打理了

精靈 发表于 2013-4-9 19:43:35

红磡站 香港与大陆链接既一个交通中心枢纽 咩新干线啊 高铁啊 去广州 北京 上海 就系起哩度出发噶啦

过左红磡站 就隐隐约约见到左维多利亚港

香港维多利亚港 系我地今次港游既第一站 踏星光大道 睇明星手印 睇李小龙铜像 遥望维港繁华都市景色

Lee(小妹) 发表于 2013-4-9 21:57:24

{:153:}好详细,好精彩,学发哥话寨,你是咪记者?{:176:}

精靈 发表于 2013-4-10 15:19:42

Lee(小妹) 发表于 2013-4-9 21:57
好详细,好精彩,学发哥话寨,你是咪记者?

系咪觉得历历在目咧

欧阳可贤 发表于 2013-4-10 16:45:35

{:76:}精灵我借走几张相,做宣传用来。

欧阳可贤 发表于 2013-4-10 16:46:38

精靈 发表于 2013-4-8 19:38 static/image/common/back.gif
我地系并团游 一部大巴有几个旅行社既团友 有去自由行既 有跟团线路游既 而我咁大个女第一次去香港 就哽系要 ...

不是吧!之前没去过的么,下次我带团自游行啦

欧阳可贤 发表于 2013-4-10 16:49:14

精靈 发表于 2013-4-8 19:51 static/image/common/back.gif
6号啱好清明假期既最后一日 出关人好少 我地好彩 原本要花费2个钟既出关时间 10钟就搞掂左 出左关点系朝早九 ...

出左中国境,无有吧

欧阳可贤 发表于 2013-4-10 16:50:48

zhucanjian 发表于 2013-4-8 18:26 static/image/common/back.gif
呵呵,谢谢指引

朱sir想几时去。。。。我都过去买奶粉被外甥女哇

精靈 发表于 2013-4-10 17:31:49

欧阳可贤 发表于 2013-4-10 16:45 static/image/common/back.gif
精灵我借走几张相,做宣传用来。

可以 不过要注明系我影既 哈哈

精靈 发表于 2013-4-10 17:38:51

香港维多利亚港 香港最具代表性的景点 就好似中国既长城 埃及既金字塔一样 落到香港唔去游览下维多利亚港既两岸景色 未算到香港 好多关于香港既摄影作品 特别系夜景 都系出自维多利亚港

精靈 发表于 2013-4-10 17:47:57

一落车 你会见到好多阿叔阿姨摞住D环保袋仔 宣传单张系咁周街派 专拣D好似我地D内地游客派既 发哥小曹起车上有同我地讲过 唔需要既就唔好摞D阿叔阿姨都系受人钱财 帮人宣传既 香港系一个言论自由既地方 起香港 你把口咩嘢都可以up 话梁特首点点点点 话共产党点点点点 话乜功物功点点点点都得既 唔会因为你咁讲阿蛇就拉你去警署拘留

精靈 发表于 2013-4-10 19:04:19

欧阳可贤 发表于 2013-4-10 16:46 static/image/common/back.gif
不是吧!之前没去过的么,下次我带团自游行啦

好啊 我要食最地道既香港美食 感受最地道既人文风情

精靈 发表于 2013-4-10 19:13:30

来自远北冰雪世界既俄国小朋友团 系咪觉得香港气温好炎热咧 难为我仲着三件

左边隔离个摞住手袋 米色长裤既 一脸慈祥既肥妈 我估应该系佢地既老师 仔细观察左下D俄国小朋友 其实同国内既无乜区别 一样咁调皮 大人照顾小朋友一样要睇牛咁睇 个肥妈前前后后好似赶鸭子咁 睇住哩个 又担心果个会走失

页: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: (更新完毕)广州豪旅旅社香港特区风情一天游后体会