楼主:快乐源自内心 - 

冬天头皮如雪花有什么妙招?

小小凝希 发表于 2012-12-25 12:22
$ R" ?8 p/ g- A+ a0 i一个月洗一次,一小块煲水,大概一碗那么多吧,煲开好多的,洗完上少量感槛油再洗多一次
, K) {% o0 \; {/ A2 g7 \& W
上左橄榄油后又用呢滴煲的水洗咩?
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
快乐源自内心 发表于 2012-12-25 12:20
% |! i* q3 E; V6 x3 I' J你徒弟仔知哇
' p5 S5 I; v* o/ z! D/ z: J' }0 ^* R
咁味得咯
小小凝希 发表于 2012-12-25 12:22
5 y2 w, U1 J6 F一个月洗一次,一小块煲水,大概一碗那么多吧,煲开好多的,洗完上少量橄榄油再洗多一次

5 L% u7 S3 J, q. H打拼音,睇清D蛇
快乐源自内心 发表于 2012-12-25 12:23 4 ~! v1 H. ^' V' k9 z1 K2 v+ ]: Z. ^/ B
上左橄榄油后又用呢滴煲的水洗咩?
1 O- d6 n, j% M# Y
唔系,过温水洗,最好热少少的水,头皮可以最大程度接受得到的!
david-liu 发表于 2012-12-25 12:24
8 Z' e9 W8 w* f/ d5 N1 ~; y9 I咁味得咯

* ^9 \) S, v1 G/ D# w3 \7 O距是得得地哥,咩都知
小小凝希 发表于 2012-12-25 12:24 1 N% f" B& W' d0 m( o/ Q1 Q+ [) l
唔系,过温水洗,最好热少少的水,头皮可以最大程度接受得到的!

/ R- K! ?0 F! k8 z; y哦,无钱买橄榄油,就甘算
快乐源自内心 发表于 2012-12-25 12:20 2 u0 Z; O( \: I0 a* f
洗之前仲要用洗头水洗过先再洗煲的水的么?

; M# @- Q* n1 ?7 \0 g唔使的,直接洗就得,要坚持先得的,洗一两次无效的!
david-liu 发表于 2012-12-25 12:24
& A4 o# W# |( d5 R$ Q& a0 S( A' w) U打拼音,睇清D蛇

% f. o  ?) x5 C6 }2 n) k打五笔真是好既姐
快乐源自内心 发表于 2012-12-25 12:26 ' y5 r& Z! m0 b! U3 k) K, T" l
哦,无钱买橄榄油,就甘算

3 a. B* S/ L; L! I  [晕,一支用好耐的了,唔贵,先二十几元一小瓶的!
快乐源自内心 发表于 2012-12-25 12:26 1 l+ H% |9 R1 j# G( M
哦,无钱买橄榄油,就甘算
& H* u$ W9 Z6 n1 y& \( J
用BB油怕都得既哇{:153:}
小小凝希 发表于 2012-12-25 12:27 ' p  B5 r  X/ C. ~; f* p
晕,一支用好耐的了,唔贵,先二十几元一小瓶的!
) D* [$ Q0 D1 U; v
炒菜果D咩?
david-liu 发表于 2012-12-25 12:24 - D& H$ `/ y  Q7 c3 h/ ?8 U3 \
打拼音,睇清D蛇
- e3 v; o( j! ?; `6 Z7 G- x, m7 h
{:159:}
david-liu 发表于 2012-12-25 12:28 # D5 @. O: l! T0 v3 h
炒菜果D咩?
1 ?6 a  C$ j7 X, R
{:183:}我用 BB专用果只
小小凝希 发表于 2012-12-25 12:26
+ |0 ^/ |# k& Z1 \+ _2 ?唔使的,直接洗就得,要坚持先得的,洗一两次无效的!

, |9 R6 K: N$ r7 L2 ~! V我无你甘好耐性噶,好羡慕你晚晚坚持到泡脚
小小凝希 发表于 2012-12-25 12:30
3 i' m: y; Z# `我用 BB专用果只
7 S1 A+ l6 [' M4 [
{:185:}我都想问是嘛要来食个滴油

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复