点标签看更多好帖

E time之【生病时常用的表达】

1)I've got a bad cold. 我感冒了。
: {, W" L0 B1 n5 R9 k/ n9 w) D2)I've got a terrible headache. 我头很痛。' i; Q/ t3 p4 V( ?  _; S
3)I feel dizzy. 我头晕。
4 a) P0 Y- S5 i1 O% G) S4)I've got a temperature. 我发烧了。$ s* D, o6 o/ t8 F
5)I've got a runny nose. 我流鼻涕。
( J9 S0 L3 T2 b/ O) f- X6)I've got a sore throat.我嗓子疼。, `) J5 O8 S6 z
7)I feel sore and ache all over. 我觉得全身酸。% ]: T; K; v, i4 h; m( U+ ?0 Q

* B( l# a: J0 [: ^) z: q$ J+ u) ^3 F* J% }. [( ^0 g9 D- f
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
I feel sore and ache all over.因为我今日又去咗游水,岩岩又做俯卧撑、仰卧起坐
david-liu 发表于 2012-6-20 22:29 . w' s' }: @$ L& {: D( Q
I feel sore and ache all over.因为我今日又去咗游水,岩岩又做俯卧撑、仰卧起坐
0 {$ n  y$ q$ d0 A5 ]% x
生命在于运动。。。
: I( P. u2 t* ^: ^% `  L多D郁动下就唔会觉得咁疲噶了。。。
Nicole木习习 发表于 2012-6-20 22:31   x3 O1 ~; v* J, ]
生命在于运动。。。
$ n1 v+ M, [  i) D% k3 i$ h: t6 @2 {多D郁动下就唔会觉得咁疲噶了。。。

4 C( M" \8 t; g; V5 o做多D运动等自己攰D添
david-liu 发表于 2012-6-20 22:32
) ?( ?  t# A1 s3 H* D2 y做多D运动等自己攰D添

! y# u8 @, x: V$ C( R! B5 J; I唔会噶真系。。。
0 f! n6 Z, N+ n5 v4 C# F; U7 U9 l2 q, A出咗汗,成个人都舒服晒。。。* U+ n* M, [! L1 l5 E. \5 P: d# j
你攰就即系你好耐唔运动。或者唔恰当咁运动。。。
Nicole木习习 发表于 2012-6-20 22:33   i9 x9 |2 x3 m1 i; w
唔会噶真系。。。
4 B& C) M2 k! g+ r+ |( M8 @出咗汗,成个人都舒服晒。。。
- G5 D( S5 G5 s' v. D- ?你攰就即系你好耐唔运动。或者唔恰当咁运动。。。

% g% ^8 ?& I4 F* M2 @8 H我系讲我准备俾自己满负荷运动
david-liu 发表于 2012-6-20 22:36
) \# I' O; O/ H4 X- J我系讲我准备俾自己满负荷运动

8 g$ b  T% t7 G0 }% S4 K* r{:183:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复