精靈 发表于 2013-4-14 12:44:48

食完午餐后 就启程去今次香港游既第二个景点 黄大仙寺庙 途径一D街景

发哥话 起香港买水果 系唔可以带翻上内地咖 内地如果要带水果落香港 多多都俾带 知唔知道点解吖 因为香港几乎所有既农副产品都系由内地运输落黎既 起香港 想食只新鲜鸡鹅鸭算系比较奢侈既一件事 几乎所有肉类都系冰鲜肉 蔬菜系隔日菜而我地自细食惯新鲜肉类既 去到香港食就哽系唔习惯噶啦 而起香港食咩最新鲜咧 海鲜最新鲜 想事最新鲜既海味 去香港你搵啱地方了
图为香港一间卖生果既店铺

去到黄大仙寺庙 有撞到D受左人钱财既阿姨起度系咁向内地游客派发报纸

精靈 发表于 2013-4-14 12:53:46

香港黄大仙寺庙 享负盛名 香火鼎盛 寺内供奉的黄大仙是有求必应 十分灵验 香港人非常信奉哩间寺庙 更多详细正确介绍 你都系百度了

精靈 发表于 2013-4-14 13:11:07

寺庙前来求神拜佛既市民络绎不绝

http://www.xiami.com/widget/7086213_1770621094,_235_346_FF8719_494949_1/multiPlayer.swf

精靈 发表于 2013-4-14 13:17:40

哩位哥哥仔真系得意噶啦 唔知佢系求签定系拍照 求到支签唔摞去俾大师解 而系将支签影低 再又摆翻落个签筒度又求过

咦 发现左我起度影紧佢哦

一于少理 再求过 正话支签可能唔够靓

睇下系咪支上签先

精靈 发表于 2013-4-14 13:22:04

前来求神既一对璧人 系黎求大仙婚期 定系求大仙生男定生女啊喇? 睇黎男方好似仲比较紧张哦

精靈 发表于 2013-4-14 13:29:55

求神拜佛哩家嘢好主观既 烧香烧纸烧乜烧物形式黎啫 佛自在人心 关键心态点样摆 做人够诚够真够正足已感动神明 直接打开荷包比香油钱 简单又实际 环保又经济 不过见人打声招呼问个好 见佛合掌低头拜一拜 以表尊重 哩个系礼貌黎既

靓女都要求一求大仙 祈求大仙保佑我愿望成真

精靈 发表于 2013-4-14 13:37:39

婆婆 睇黎你问题似乎好严重哦 我入来之前你就起香炉前企了 我入来几耐 你就起香炉前企几耐 你究竟系担心个孙定系个仔 个仔出左国好耐无翻黎探你 你挂住个仔咩 定系挂住你个老伴啊 老伴仲健在吗?

“唉 哩排成日落雨 搞到周身骨痛 风湿病又犯 仔在国外我又见佢唔到 大仙啊 你帮帮我啦”

“@¥%&%%~~~~(&%%&*+-/*~~~~~”

精靈 发表于 2013-4-14 13:48:22

一位着住黑色风衣浅紫毛衫红色短裙黑丝军靴手跨黑色小包包既靓女起度求紧签啵 后面企住个中年妇女同佢有几分相似 估计系佢妈妈 佢右手边个米色夹克既中年男子起帮佢解签既大师 哇 搵到专人黎解签 唔简单哦 唔知道个靓女系要求咩咧? 几时搵到个金龟婿?定搵到了求有无发展机会?

大仙大仙 请指点小女迷津

虔诚既表情

大仙大仙 您一定要帮帮我啊

精靈 发表于 2013-4-14 13:51:58

我摇啊摇

就黎求到了

得左 执起先

大师求解

精靈 发表于 2013-4-14 13:55:23

好虔诚啵 希望你会求到一个好明确既方向啦

精靈 发表于 2013-4-14 13:58:25

咦 婆婆 您仲起度啊 唉 无论点都好啦 我祝愿您身体健健康康 长命百岁

精靈 发表于 2013-4-14 14:01:08

寺内一些特有景色

精靈 发表于 2013-4-14 14:02:39

YUKI背后既红色牌幅都有清楚讲明烧香拜佛注意既一D事项 切记铺张 环保简单就足够了

精靈 发表于 2013-4-14 14:07:48

寺庙外高楼大厦 寺庙内小桥流水 亭台楼阁 形成强烈对比

精靈 发表于 2013-4-14 14:09:19

寺庙外既停车场

页: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
查看完整版本: (更新完毕)广州豪旅旅社香港特区风情一天游后体会