快乐源自内心 发表于 2012-4-11 23:52:07

三岁小男孩

话说系一个落雨的晚上,与一个三岁多的小男孩手牵着手走向当当,点知雨越下越大,怕整湿距,于是乎同距讲:“快滴上来,姐姐咩你”。距笑嘻嘻甘跳左上来,“要箍实滴啊,唔是跌跌架“。”嗯,知道“。”遮唔遮到啊?有无湿湿啊?“”湿啊“。”边度湿啊?“地下湿”{:157:}“。”遮唔遮到啊?有无湿湿啊?“”湿啊“。”边度湿啊?“地下湿”{:96:}反复问距三次同样的问题,距三次都回答我同样的答案{:157:}听完真是哭笑不得。{:157:}呢两日经常打电话来开场白都是:“姐姐,你系度做咩野?你仲记得个日同我去广百么?“有时未来得及接就断左线,距继续打过来,带点怪责,带点嬲的语气同你讲:“你头先又唔接我电话?”{:98:}昨晚话今日过来稳我玩,电话都无个,有滴挂住添{:155:}

发电机 发表于 2012-4-12 00:21:08

姐姐我又要咩!{:190:}

快乐源自内心 发表于 2012-4-12 00:24:05

{:153:}距妈妈今日同我讲,话距甘细个好中意向距外婆打距妈妈的小报告的

快乐源自内心 发表于 2012-4-12 00:24:35

{:98:}教距叫人阿姨,距见到人地靓就会叫靓女{:155:}新一代小新

发电机 发表于 2012-4-12 00:27:26

快乐源自内心 发表于 2012-4-12 00:24 static/image/common/back.gif
教距叫人阿姨,距见到人地靓就会叫靓女新一代小新

{:153:}甘得意

快乐源自内心 发表于 2012-4-12 00:29:23

发电机 发表于 2012-4-12 00:27 static/image/common/back.gif
甘得意

{:153:}距好多野讲,好多野问{:100:}不过同小朋友一齐真是好开心,好开心

李清水 发表于 2012-4-12 00:52:33

{:183:}

四月天 发表于 2012-4-12 11:46:15

{:153:}我屋企个侄女两岁半,果日距同妈咪买左包,话姑姑,食包包啦(对住个包闻下)好香噶      我话姑姑唔食了,菲菲食啦,跟住距就话:姑姑食啦仲暖暖地……

四月天 发表于 2012-4-12 11:47:57

{:103:}仲日日企系档口同D阿婆吹水,人地来买野,揽住人地只脚,话比钱呀……人地问距有无野食呀,好爽甘话:无    比钱买啦{:102:}

四月天 发表于 2012-4-12 11:51:22

人地话距:菲菲,今日甘靓女噶,距就话你又靓女,过来我同你影相{:103:}

快乐源自内心 发表于 2012-4-12 12:56:31

四月天 发表于 2012-4-12 11:51 static/image/common/back.gif
人地话距:菲菲,今日甘靓女噶,距就话你又靓女,过来我同你影相

嘻嘻,翘起二郞腿

多少啊多少 发表于 2012-4-12 12:59:19

呵呵。好得意喔。

多少啊多少 发表于 2012-4-12 13:00:03

四月天 发表于 2012-4-12 11:47 static/image/common/back.gif
仲日日企系档口同D阿婆吹水,人地来买野,揽住人地只脚,话比钱呀……人地问距有无野食呀,好爽甘话 ...

呵呵。依家D小朋友特别可爱。

多少啊多少 发表于 2012-4-12 13:01:04

趣稚既小朋友。乐乐,几时组织一下一齐玩啊。

快乐源自内心 发表于 2012-4-12 13:09:27

多少啊多少 发表于 2012-4-12 13:01 static/image/common/back.gif
趣稚既小朋友。乐乐,几时组织一下一齐玩啊。

哈哈,我要打电话预约先得哦{:185:}距个晚打电话俾我话过来我度玩,距可能训醒都唔记得咩回事罗
页: [1] 2
查看完整版本: 三岁小男孩