囡囡越来越好玩了

发觉囡儿越来越多惊喜,晚晚笑到碌地!出街见人都叫。同对方讲电话真是叻到无朋友啊,唔洗教距讲,就自己问:姑姐,吃饭未呀?梁XX呢?睡觉未呀?。。。88、早透!晚安!哈哈哈 。。。同外婆讲电话,又话挂住你呀,连外婆、外公、舅舅的名字也讲得出了,笑到我妈很开心呢。。。囡囡呢期爱上了劈西瓜!会说话的猫。晕!日夜唔系玩IPad,就系lPhone。成日话:咪郁!炸弹来了!劈西瓜!,开机选游戏,自己钟意边个就边个,玩到烂熟,哪个开始哪个退出都懂,还不到两岁就甘烂玩游戏,真怕眼睛有问题!老公只好关掉IPad话无电了,囡囡居然拿到老公面前话:爸爸充电!哈哈哈,跟住老公真系拿去充电,结果IPad肯定自动开机啦,囡儿一见就话:有啦!玩猫猫啦!玩猫猫啦!捉鱼鱼。哈哈搞到我俩公婆哭笑不得。[][][]
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
依家既小朋友好聪明既
david-liu 发表于 2013-04-28 14:06:58
( J5 s+ Y2 T# f$ ~依家既小朋友好聪明既

; q& }3 x" M% p# I3 C系哇,有时讲D野你都唔信,过几日先两岁既人仔
Abigail-蕊蕊妈 发表于 2013-4-28 14:14
0 l: [" E3 O; ?" S! S/ m+ t系哇,有时讲D野你都唔信,过几日先两岁既人仔
0 g" `0 i5 N+ I
尼个时候系最好玩既,大个D识顶颈就冇咁好玩既咯
david-liu 发表于 2013-04-28 14:23:01 ' t. M. ^( c) ^
[quote]Abigail-蕊蕊妈 发表于 2013-4-28 14:14 [url=forum.php?mod=redir
) c5 }0 Q( d9 G( r4 k' L7 j; X
依家有时都会顶罗
真是应左个句:人细鬼大!
冰雪聪明
ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-04-28 19:27:23 . s6 ?  Y# N5 M2 H+ ]5 [/ T# N
真是应左个句:人细鬼大!

+ ?: j  H& h) c1 M就是罗
心自飘零 发表于 2013-04-28 19:40:34 3 @1 l! M8 o+ c$ H, P
冰雪聪明
& {: f. _+ e  N) k7 F
真是好醒目既。她自己都成日赞自己,我家公家婆日日带她去村同D同龄小孩子比武,我快顶他两老唔顺罗,晚晚回家吃饭都听他们夸夸自谈
心自飘零 发表于 2013-4-28 19:40
$ @; @: l& d# [" X$ N冰雪聪明

+ w2 @2 J0 E; q3 Y* ^5 |你喜欢用“冰雪聪明”来夸人,不管大的小的,是不是词穷了?!
第三泡功夫茶 发表于 2013-04-29 22:17:23
# |% E, j$ t! u) j: [[quote]心自飘零 发表于 2013-4-28 19:40
0 o1 [$ }# w& W) q, X冰雪聪明[/quot

+ [& D4 b, A7 j1 P哈哈哈

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复