楼主:李清水 - 

你话搞个相亲大会,有几多人报名呢?

一穷二白 发表于 2012-2-25 12:47
工作再忙我都请假 去参加嘅……

............ 04cfb444cef50fde.jpg
关注微信公众号《神采飞扬网》,即可获取最新回复通知!
点同你地甘得闲{:106:}一个月下来、我唔请假基本无得休息、仲要加班……
一穷二白 发表于 2012-2-25 13:02
点同你地甘得闲一个月下来、唔请假基本无得休息、仲要加班……

我都捱过来的。。。。。。。。。。。
甘就希望你快D成家立室,两公婆一起拍住上啦
多谢!
李清水 发表于 2012-2-25 12:27
请再细看楼下的帖子——一个户口簿复印件+身份证原件的填写就OK了!
未婚证——我出来做野左甘耐,都没 ...

未婚证,必须係报名前五个工作内办理嘅或者年审嘅,你未见过,唔代表哩个证唔存在。
咁我又冇话限定一定要完全未婚,如果係离异嘅人都可以参加。因为佢哋都有权去寻找真爱!
天晴 发表于 2012-2-25 13:08
未婚证,必须係报名前五个工作内办理嘅或者年审嘅,你未见过,唔代表哩个证唔存在。

我知佢的存在;
但正如我所讲的,只是不想手续繁琐——要未婚证无非就系想知道参加者婚姻信息,这个户口簿上都有记录的。
甘样就可以免去左办证的麻烦。
办证——我跟政府打交道打到怕罗,知道要办事跟政府的相关部门打交道真系好麻烦。。。!
李清水 发表于 2012-2-25 13:16
我知佢的存在;
但正如我所讲的,只是不想手续繁琐——要未婚证无非就系想知道参加者婚姻信息,这个户口 ...

曾经一对结婚五年嘅夫妇,男方户口簿上婚姻状况依然係未婚,咁......你觉得有冇必要?
天晴 发表于 2012-2-25 13:10
咁我又冇话限定一定要完全未婚,如果係离异嘅人都可以参加。因为佢哋都有权去寻找真爱!

要未婚证只是用来挡住一些有心行感情之骗的已婚人员,要户口簿的作用同样都是如此;前者要去办证,后者就吾使去办证,要复印件都得,但要加多身份证原件过目。两者的区别应该就如此!
天晴 发表于 2012-2-25 13:19
曾经一对结婚五年嘅夫妇,男方户口簿上婚姻状况依然係未婚,咁......你觉得有冇必要?

就事论事讲,甘样的情况系会有,但只系极个别的。况且我也可以举个例子话比你听,曾经有个结左婚的人为左去工作,佢就办到个真的未婚证!
我只想讲,无论用边个证都会用漏洞的——只要他系想钻呢个漏洞的话。
用边个都得,只是我的出发点系省却参加者的麻烦;
李清水 发表于 2012-2-25 13:29
就事论事讲,甘样的情况系会有,但只系极个别的。况且我也可以举个例子话比你听,曾经有个结左婚的人为左 ...

经我手未唔会有漏洞啰,哈哈
天晴 发表于 2012-2-25 13:32
经我手未唔会有漏洞啰,哈哈

支持天晴来搞呢个盛会
李清水 发表于 2012-2-25 13:45

支持天晴来搞呢个盛会

哩个仲要靠群主呢,哈哈
天晴 发表于 2012-2-25 15:33
哩个仲要靠群主呢,哈哈

群主系边个呀?
偶也报名,呵呵|{:91:}

使用高级回帖 (可批量传图、插入视频等)快速回复