望天桐 发表于 2013-6-11 11:14:57

钓鱼三得:

1. 风吹日晒雨淋得;

2. 饿得;

3. 闷得。

{:173:}针对休闲野钓来讲!

ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-6-11 14:06:54

睇你总结同的四点,你比钓鱼的人更懂钓鱼!
仲有,想裸泳可以架,你同老板讲:我是甲拐啊!{:176:}

甲柺 发表于 2013-6-12 10:40:10

caohhh 发表于 2013-6-11 09:48 static/image/common/back.gif
多谢甲拐兄,一大早做闹钟叫我起床;还为大家带来甘精彩的分享!我看到你走来走去拍照,忙得香汗淋漓,太尽力了, ...

桐少客气了~对于呢种有益身心既活动,无论以边种方式,都应该投入d去参与罢了。
有氧运动就讲唔上了,充其量为有痒运动,不过同钓鱼人一样,都有自得其乐既共鸣既{:100:}
可能系我在旁潺潺既(口水+汗水)流水声影响左你发挥怕,不过相信钓大鱼仲有大把机会既{:152:}

甲柺 发表于 2013-6-12 10:41:30

caohhh 发表于 2013-6-11 11:14 static/image/common/back.gif
钓鱼三得:

1. 风吹日晒雨淋得;

咁钓到鱼之后系未仲要有另外三得?食得、饮得、训得{:153:}

甲柺 发表于 2013-6-12 10:51:34

ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-6-11 14:06 static/image/common/back.gif
睇你总结同的四点,你比钓鱼的人更懂钓鱼!
仲有,想裸泳可以架,你同老板讲:我是甲拐啊!

真系唔敢,只系从旁去观察同感受钓鱼人玩既乐趣,因为我霖好多人对钓鱼人会有好多好奇~
裸泳,真系霖落都爽~{:104:}
不过个老细如果听到我咁讲自己,极有可能先系愕一愕,然后成条鳄鱼咁扑埋嚟了{:157:}

ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-6-12 11:05:24

甲柺 发表于 2013-6-12 10:51 static/image/common/back.gif
真系唔敢,只系从旁去观察同感受钓鱼人玩既乐趣,因为我霖好多人对钓鱼人会有好多好奇~
裸泳,真系霖落都 ...

百同斤的甲拐,是人都流口水啦!{:176:}

望天桐 发表于 2013-6-12 21:36:57

甲柺 发表于 2013-6-12 10:41 static/image/common/back.gif
咁钓到鱼之后系未仲要有另外三得?食得、饮得、训得

{:158:}

望天桐 发表于 2013-6-12 21:39:45

甲柺 发表于 2013-6-12 10:40 static/image/common/back.gif
桐少客气了~对于呢种有益身心既活动,无论以边种方式,都应该投入d去参与罢了。
有氧运动就讲唔上了,充 ...

唔关你事,我系赖地太硬,同埋风太猛{:176:}

甲柺 发表于 2013-6-12 23:14:50

caohhh 发表于 2013-6-12 21:39 static/image/common/back.gif
唔关你事,我系赖地太硬,同埋风太猛

坐到萝柚都酸晒,又系硬左d既{:153:}
筛选左一d相,有阿伯、有波仔、有薯仔既,已经发到你邮箱了,今次d相真系要将就了{:157:}

david-liu 发表于 2013-6-13 00:19:25

ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-6-10 22:16 static/image/common/back.gif
走个时又唔打声招呼,唔是嘅话你可以多几条鱼落肚!^o^

一睇对拖鞋就知道系边个{:153:}

david-liu 发表于 2013-6-13 00:25:00

ぷ開心^ō^伯 发表于 2013-6-12 11:05 static/image/common/back.gif
百同斤的甲拐,是人都流口水啦!

乜嘢叫百同斤啊?
页: 1 [2]
查看完整版本: 寻乐大自然系列の渔乐