小唯 发表于 2008-1-19 17:00:30

点会有完美噶人?

以前日日挂Q 是为佐工作方便,点知道俾人话日日上网挂Q 噶人是闲人,唔通讲出衣句话果个人日日都上Q ,但是巨就是我地讲噶有用噶人?激气佐一段时间,后来知道公司包括老总在内的人都是日日挂Q 噶,所以自己都释然,觉得无谓计较D无聊人讲话,开心最紧要,有心计噶人先是最唔开心最可怜噶人。
      忙碌佐一段时间后,我开始另外一份自己中意噶工作,刚刚开始的时候总是投入200%的热情去做好,但是就有人表面讲你做得几好,背后却说你这个那个的不好,还武断地说我系个坐唔定噶人,而果个人就讲到自己好伟大甘样。呵呵,一个唔了解我噶人可以甘容易用巨自己噶眼光去判断我,真是人言可畏,心寒啊。
      其实,人又点回有完美噶?人人都有缺点噶拉,有咩好讲噶呢?再令人讨厌噶人都有好噶一面。但是就是唔知道点解会有甘多是是非非噶市场俾D人讲闲话噶呢?

快乐源自内心 发表于 2008-1-19 17:07:05

甘都得啊? 把口生系人地度人地中意点讲就由得人地就点讲罗,最紧要自己知道自己是点样既人就得啦,是就是,唔是就唔是,知道对方是滴咩人自己咪避忌下罗,每个人都会有缺点,自己有缺点既同时都要允许人地有缺点 我中意  唔好甘激气啦

快乐源自内心 发表于 2008-1-19 17:09:01

我中意  唔好为左滴无关紧要既人晒气

夏日倾情 发表于 2008-1-19 17:36:22

做自己的事,让别人去说吧

紫上游 发表于 2008-1-19 21:07:59

做好自己本份就得啦...

小唯 发表于 2008-1-20 13:30:33

唔知道还好,知道就会有点不知所措

快乐源自内心 发表于 2008-1-20 13:33:23

甘以后咪唔好理距罗,费事俾机会人地又讲你啊

小唯 发表于 2008-1-20 14:06:16

---我知道拉
页: [1]
查看完整版本: 点会有完美噶人?